Amazon patronu Bezos'un 2 milyar dolarlık bağış planı: İmaj çalışması

Amazon şirketinin sahibi Jeff Bezos, yoksullar için okul öncesi eğitim programı ve konut yardımı sağlamak için 2 milyar dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Dış Haberler

Amazon CEO'su ve Washington Post'un ana ortağı milyarder Jeff Bezos, servetinin bir bölümünü bağışlama planını açıkladı. Dünyanın dört bir yanındaki Amazon depoları, Amazon için üretim yapan tesisleri ağır sömürü koşullarıyla gündem olurken Bezos, evsizlere ve okul öncesi eğitime 2 milyar dolar ayırdığını duyurdu. Bezos'un bağış planı "imaj operasyonu" olarak değerlendirilirken özellikle "okul öncesi" eğitim hedefinin geleceğe yönelik ticari yatırımlarla da ilişkili olduğu düşünülüyor.

Washington'da ekonomi kulübü etkinliğine katılan ve ardından Twitter'da açıklama yapan Bezos, düşük gelirli kesimlerin okul öncesi eğitim programları oluşturmak ve evsiz ailelere konut ve gıda sağlamak amacıyla 2 milyar dolarlık bağışta bulunacağını belirtti.

Bezos, okul öncesi eğitim için kâr amacı gütmeyen bir kuruluş ekibi oluşturacağını, evsizler için yapılacak bağışların ise yoksul mahallelere gideceğini ifade etti.

Hükümetin Amazon denetimi hakkında da konuşan Bezos, “Tüm büyük kurumlar denetime tabi olur, işime tehdit oluşturacak bir durum bulunmuyor” yorumunda bulundu.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre 164 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan Bezos'un yalnızca bu yıl 65 milyar dolar gelir elde ettiği belirtiliyor.

Bezos'un ailesinin Amazon hisse gelirleriyle eğitim yardım kuruluşu Bezos Aile Vakfı'na destek sağlamasının yanı sıra Princeton Üniversitesi ve Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi'ne finansal yardımda bulunduğu biliniyor.

Bezos, kendisine ait uzay keşit şirketi Blue Origin'e de yatırımda bulunacağını ifade etti.

ABD Başkanı Trump'ın hedefindeki isimlerin başında yer alan Bezos'un evsizlere ve okul öncesi eğitime yönelik planının "halkla ilişkiler" kapsamında imajını güçlendirme amacı taşıdığı belirtiliyor. Aynı zamanda "okul öncesi" eğitimi hedeflemenin geleceğe yönelik ticari yatırımlar hesaplarıyla ilgili olabileceği de vurgulanıyor.