Almanya'da LGBT'lere dönük şiddet en üst seviyeye ulaştı

Almanya'da LGBT'lere yönelik saldırılar son yılların en üst noktasına ulaştı.

Dış Haberler

Almanya'da LGBT bireylere yönelik giderek artan şiddetin şimdiye kadar olan seviyenin en üst aşamasına ulaştığı bildirildi.

Junge Welt'in haberine göre, bu yılın ilk altı ayında LGBT bireylere yönelik kayıt altına alınmış 130 suç dosyası olduğu açıklandı. Bu suçlar arasında 29 yaralama, 30 saldırı sayılırken, 25 vaka için ise ''halkın bir kesimine karşı kin ve nefret kışkırtması''nın olduğu kaydediliyor.

Federal Hükümetin konu hakkında hazırladığı rapora göre, 35 suç dosyasının ise, ''siyasi içerikli kriminal sağ şiddet'', yani Neo-Nazilerin yaptıkları saldırılar olduğu belirtiliyor.

'HOMOFOBİ VE TRANSFOBİ ALMANYA'NIN GÜNLÜK HAYATININ PARÇASI HALİNE GELDİ'

Almanya LGBT Birliği Sözcüsü Stefanie Schmidt yaptığı açıklmada, ''İstatistiki veriler homofobi ve transfobi kaynaklı nefret suçlarının Almanya'da gündelik hayatın bir parçası haline geldiğini göstermektedir'' diye konuştu.

Stefanie Schmidt, homofobi ve transfobiye karşı verilen mücadelede tutarlı olunmasını talep ederek, hükümeti ve Alman kurumlarını eleştirdi.

İktidar partileri Hristiyan Demokratik Birlik Partisi CDU, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU ve  Almanya Sosyal Demokrat Partisi SPD'yi kınayan Almanya LGBT Birliği Sözcüsü Schmidt, sözü geçen partilerin homofobi ve transfobi şiddetinin devamının önlenmesi konusunda isteksiz davranıp, pek çok şeyi ''görmezden geldikleri''ni ifade etti.

'SAĞIN TEKÇİLİĞİNE KARŞI ÇEŞİTLİLİK'

LGBT bireylere dönük şiddeti kınayan bir başka örgütlenme olan Alman AIDS Yardımı (DAH), yeni hayata geçirdikleri ''sosyal medya kampanyası''nın mottosunu, ''Sağın tekçiliğine karşı çeşitlilik'' olarak adlandırdı.

DAH Sözcüsü Manuel Izdebski yaptığı açıklamada, ''cinsel yönelimi, kimliği veya etnik kökeninden dolayı kimse değersizleştirilemez'' değerlendirmesinde bulundu.