Almanya'da komünistlerin basın şenliği yapıldı

Alman Komünist Partisi'nin (DKP) yayın organı Unsere Zeit (UZ) adına iki yılda bir düzenlenen UZ Basın Şenliği, 20'nci kez geçen hafta sonu Dortmund‘da gerçekleştirildi.

soL-Almanya

Alman Komünist Partisi'nin (DKP) yayın organı Unsere Zeit (UZ) adına iki yılda bir düzenlenen UZ Basın Şenliği, 20'nci kez geçen hafta sonu Dortmund‘da gerçekleştirildi.

Sadece bütün eyaletlerden DKP örgütlerinin değil, davetli uluslararası komünist ve işçi partilerinin yanı sıra Küba ve Vietnam büyükelçilerinin, aynı zamanda Almanya’da komünistlere yakın birçok başka örgütün de katıldığı şenlik 45 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Şenliğe katılanlar cuma günü öğle sonrasından pazar akşamına dek kesintisiz çok çeşitli politik sunum ve podyum tartışmalarını, konserleri izleme olanağı buldular.

Özel olarak davet edilen Türkiye Komünist Partisi’ni (TKP) temsilen Merkez Komite’den Uluslararası İlişkiler Sekreteri ve TKP Almanya örgütü de davetliler arasında etkin biçimde yerlerini aldılar. 
TKP "Barbarlığa karşı sosyalizm, sosyalizm için devrim, devrim için parti" sloganı altında toplam 120 metrekareyi bulan iki parti çadırıyla alanın en göze çarpan köşelerinden birini gerçekleştirmeyi başardı.

TKP standında düzenlenen “Suriye sorunu karşısında TKP” başlıklı Almanca sunum ve ardından sorulara verilen yanıtlar, ziyaretçileri çeken ve çadırı dolduran bir program oldu.

Ardından “24 Haziran Seçimleri sonrası Türkiye üzerine değerlendirmeleri, partinin önündeki olanaklar ve hedefler” üzerine  simultane çeviriyle yapılan sunum, dinleyicileri partinin yaklaşımları üzerine etraflıca bilgilendirmiş oldu.

Bu şenlik için özel olarak hazırlanmış, biri “16 Soruda TKP” başlıklı iki Almanca broşür ilgi gösteren yüzlerce ziyaretçiyle paylaşıldı.

Hasat Müzik Grubu’nun cumartesi öğleden sonraki konseri ve gece spontane başlattıkları halk türküleri ve devrimci marşlar gösterisi de TKP çadırının dolup taştığı anlardı.

'PROLETARYA ENTERNASYONALİZMİDİR EN ÜSTE YAZILAN' 

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve TKP üyeleri, sadece çadırlarının birbirine yakınlığı nedeniyle değil, ideolojik–politik yakınlıkları nedeniyle sık sık bir araya geldiler. Birbirlerini çadırlarında ağırladılar, şenlik biterken çadırların toplanmasında birbirlerine yardım ettiler. Hasat’ın heyecanlı sazı eşliğinde omuz omuza halay çektiler.

Bir sonraki ortak eylemde, Berlin’deki Rosa Lüksemburg Konferansı’nda buluşmak, Lenin-Liebknecht-Luksemburg Yürüyüşü’nde birlikte yürümek üzere vedalaştılar.

Parti temsilcileri ayrıca DKP yönetiminden Alman komünistlerle ve en başta Küba ve Venezuela olmak üzere misafir ülkelerin KP temsilcileriyle de görüşmeler yaptı.