Alman Komünist Partisi'nin geleneksel Unsere Zeit Basın Şenliği başlıyor

Alman Komünist Partisi DKP'nin merkezi yayın organı Unsere Zeit'ın geleneksel Basın Şenliği 7 Eylül Cuma günü Dortmund'da başlıyor.

Haber Merkezi

Alman Komünist Partisi DKP'nin merkezi yayın organı Unsere Zeit'ın (UZ) geleneksel Basın Şenliği yarın Dortmund'da başlıyor. Wischlingen Rivierpark'ta üç gün sürecek şenliğin ana teması ''Barış ve Dayanışma'' olarak belirlendi.

UZ gazetesinin genel yayın yönetmeni Lars Mörking'in Basın Şenliği dolayısıyla Junge Welt'e verdiği mülakatta, şenliğin Marx'ın 200. doğum yıldönümü, KPD'nin kuruluşunun 100'üncü, DKP'nin ve gençlik örgütü SDAJ'nin kuruluşunun 50'inci yılına denk gelmesi nedeniyle ''özel bir önemi'' olduğunu belirtti.

ALMANYA'DA SOLUN EN BÜYÜK ŞENLİĞİ

İki yılda bir gerçekleştirilen şenliğin, ''Almanya'da solun en büyük şenliği'' olduğu belirtiliyor. 2016'da yapılan şenliğe 50 bin civarında ziyaretçi katılırken, bu sayının bu yıl üzerine çıkılacağı beklentisi dile getiriliyor.

DKP'nin başlattığı ''Silahlanma Yerine Silahsızlanma'' kampanyası için 30 bin imza bandına yaklaşıldığı, bu amaca ulaşmak için şenliğin iyi bir olanak olduğu ifade ediliyor.

Çeşitli ülkelerden 34 işçi ve komünist partisinin temsilcilerinin şenliğe katılacağı açıklanırken, Küba, Laos ve Vietnam'ın diplomatik temsilcilerinin de şenlikte yer alacağı belirtildi.

Çok yönlü sunum ve tartışmaların programda yer aldığı UZ Basın Şenliği, Auschwitz'den sağ kurtulan sanatçı Esteher Bejarano, tiyatro sanatçısı Rolf Becker, kabaretist Constantin Wecker'i de ağırlayacak.

Alman Demokratik Cumhuriyeti'nin son devlet başkanı Egon Krenz'in yeni yayımlanan Gördüğüm Çin adlı kitabı üzerine de bir sunum yapılacak.

TKP ALMANYA ÖRGÜTÜ DE KATILACAK

Türkiye Komünist Partisi Almanya Örgütü'nün yüz metrekarenin üzerinde iki ayrı stand açarak katılacağı etkinlikte, partinin yakın dönemdeki çalışmaları ziyaretçilere tanıtılacak. Grup Hasat, canlı performans sunacak.  

Yazılama Yayınları'nın da standının olacağı etkinlik, 9 Eylül Pazar günü sonlanacak.

Ayrıntılı bilgiye http://pressefest.unsere-zeit.de/ adresinden ulaşılabilir.