Alman hükümeti: Erdoğan Ortadoğu’daki terör örgütlerini destekliyor

Alman ARD kanalı, Federal Alman Hükümeti'nin Erdoğan için "terör destek veriyor" değerlendirmesi yaptığını ileri sürdü.

Dış Haberler

Alman ARD televizyon kanalı, federal hükümetin Türkiye’yi “İslamcı Grupların Merkezi Eylem Platformu” olarak değerlendirdiğini ileri sürdü.

Federal hükümetin resmi değerlendirmesine dayandırıldığı iddia edilen söz konusu habere göre, Türk hükümetinin yıllardan beri bilinçli bir şekilde Ortadoğu’daki İslamcı ve terörist örgütlerle birlikte çalıştığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunu aktif bir şekilde desleklediği belirtiliyor.

Sol Parti’nin federal hükümete yönelttiği soru önergesine hükümet adına Federal İçişleri Bakanlığı’nın verdi yanıtta “Hükümeti oluşturan parti AKP ve Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın, Mısır’daki Müslüman Kardeşler, Hamas ve Suriye’deki silahli islamcı muhalifler için yaptıkları pek çok dayanışma açıklaması ve destek eylemleriyle, Müslüman Kardeşler’le olan ideolojik yakınlıklarını vurgulamışlardır” deniliyor.

Haberde, Erdoğan’ın isminin resmi açıklamada büyük harflerle yazıldığına da dikkat çekiliyor.

ARD haberinde, Hamas’ın AB terör listesinde yer aldığı ve Türkiye Cumhurbaşkanı’ın adının ilk kez resmi olarak terörle bağlantılı bir örgütle birlikte anıldığına da vurgu yapılıyor.

Haberde yer alan ilginç bir ayrıntıya göre, kamuoyuna devlet çıkarlarına zarar vereceği için sadece bir kısmı açıklanan belge, hükümet adına içişleri bakanlığı tarafından dış istihbarat örgütü BND’in değerlendirmelerine dayanılarak hazırlanmış ve Federal Dışişleri Bakanlığı’nın görüşü alınmamış.