Alaeddin Burucerdi: Bağımsızlık 3 ülkenin kırmızı çizgisi

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, “Irak’ın toprak bütünlüğü Irak, Türkiye ve bizim için kırmızı çizgidir. Bu sorunun çözülmesi için 3 ülke de işbirliği yapmayı sürdürüyor” dedi.

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu, Güney Kürdistan’daki bağımsızlık referandumunu görüşmek için Tahran’da toplandı.

Rûdaw'ın aktardığına göre İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, burada yaptığı konuşmada, “Irak’ın bölünmesi Irak, Türkiye ve bizim için kırmızı çizgisidir” dedi.

Sorunun çözülmesi için 3 ülke arasında işbirliği yapmayı sürdürdüklerini belirten Burucerdi, “Referandum hiçbir şekilde resmi olarak tanınmayacaktır. Irak ve Türkiye’nin yardımıyla da Kürdistan Bölgesi’nin önceki durumuna kavuşması için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Almanya’da hayatını kaybeden Irak’ın eski Cumhurbaşkanı ve KYB Genel Sekreteri Celal Talabani için Cuma günü düzenlenen resmi törenine de değinen Burucerdi, İran Dışişleri Bakanı’nın törende yer almasının “ilginç” karşılandığını kaydetti.

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu, Güney Kürdistan’ın bağımsızlık referandumuna yönelik düzenlenen 3’üncü toplantısı oldu.