'Akbaba operasyonu Avrupalı radikalleri de hedef aldı'

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'ne sunulan belgelerde, ''Akbaba'' operasyonunun içerisinde Venezuelalı FHKC militanı ''Çakal Carlos''un da yer aldığı Avrupa'daki radikalleri de hedef aldığı ortaya çıktı.

Dış Haberler

Sağcı Latin Amerikalı istihbarat servislerinin kullandığı uluslararası bir ağ olan Akbaba operasyonunun Şili, Bolivya, Kolombiya, Uruguay ve Arjantin'deki sol muhalefetin yanı sıra aralarında FHKC üyesi ''Çakal Carlos'' lakaplı Ilich Ramírez Sánchez'in de yer aldığı Avrupa'daki militanları da hedef aldığı ortaya çıktı.

teleSur'da yer alan habere göre Obama yönetiminin ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'ne sunduğu belgelerde her gün yeni bir skandal ifşa ediliyor.

Akbaba operasyonunun ana odağı Latin Amerika'daki sol muhalefetken Avrupa'daki solcu militanlara yönelik bir operasyona da giriştikleri belirtiliyor.

Raporda, Paris'te Bolivya Büyükelçisine ve Uruguay ataşesine düzenlenen suikast ve Ortadoğu'da Şilili bir yetkilinin öldürülmesi üzerine Çakal Carlos başta olmak üzere çok sayıda tanınmış Avrupalı solcu militanın hedef alındığı bilgisi yer alıyor.