AFP: Türkiye YPG üssünü top ateşiyle vurdu

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'nin bugün Suriye'nin Halep kentinin YPG kontrolündeki bölgelerini top ateşiyle vurduğunu duyurdu. Reuters de Türk hükümet yetkililerinin, Halep çevresindeki YPG mevzilerinin vurulduğunu doğruladığını duyurdu. Suriye Demokratik Güçleri komutanlarından Ebu Ömer ise "Türkiye'nin saldırdığı bölgede YPG yok sadece biz varız" dedi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'nin bugün Suriye'nin Halep kentinin YPG kontrolündeki bölgelerini top ateşiyle vurduğunu duyurdu.

AFP'nin aktardığına göre, örgütün sözcüsü Rami Abdul Rahman, hedefler arasında Miniğ Askeri Havaalanı olduğunu söyledi.  Rahman'ın bu ifadelerine karşın, bir Kürt yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada, Miniğ'in YPG kontrolünde olmadığını, Ceyş ül Suvvar (Devrimciler Ordusu) isimli bir başka Kürt grubun elinde olduğunu öne sürdü.

TÜRK KAYNAKLARI DA DOĞRULADI 

CNN Türk'e konuşan Türk güvenlik yetkililerine göre TSK, Maranas köyünün 1 km. yakınındaki YPG mevzilerini vurdu. Bombardımanın halen sürdüğü belirtiliyor.

Reuters'a konuşan bir Türk hükümet yetkilisi, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez bölgesindeki PYD hedeflerini top ateşine tuttu" dedi.

DEMOKRATİK SURİYE GÜÇLERİ KOMUTANI EBU ÖMER: YPG GÜÇLERİ YOK SADECE BİZ VARIZ

Sputnik’e konuşan Demokratik Suriye Güçleri komutanlarından Ebu Ömer, "Türkiye sınırdan bize havan topları ve roketlerle saldırıyor. Saldırılar devam ederse biz de karşılık vereceğiz” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri Azez komutanlarından Ebu Ömer, Türkiye’nin bugün 16.30 sularında sınırdan kendilerine havan topları ve füzelerle vurduğunu belirterek şunları söyledi: 

"Türkiye bugün sınırdan Azez’e bağlı Tınıp ile Mevki köyünde konuşlu bulunan güçlerimize havan topları ve roketlerle saldırdı. Uçak bombardımanı ile saldırmadı. Havan topları ve füze saldırısı sonucu güçlerimizden ölü ve yaralı yok ama maddi kayıp var. Roketlerin düştüğü yerde yanıklar ve çukurlar oluşuyor.  Yapılan saldırılara karşılık vermedik ama saldırılar sürerse biz de karşılık vereceğiz. Türkiye’nin saldırı yaptığı bölgede YPG güçleri yoktur. Sadece biz varız. Saldırıya ilişkin şimdi toplantı yapıyoruz. İleriki saatlerde saldırıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapacağız.”