AFP: Saldırılara karışanlardan üçü kardeş

Fransız Haber ajansı AFP, soruşturmaya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde üç kardeşin saldırılara karışmış olduğunu bildirdi.

AFP'ye göre bu kardeşlerden biri saldırılarda öldü, bir diğeri Belçika'da gözaltında, üçüncüsü ise ya saldırılarda öldü ya da kaçtı. Daha önce polisin, saldırılarda kullanılan siyah bir Volkwagen Polo arabayı kiralayan kişiyi aradığı belirtilmişti. Bu kişinin hayatta ve kaçmış olma ihtimali bulunduğu bildirilen kardeşlerden biri olup olmadığı bilinmiyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Paris saldırılarında Fransa vatandaşı olmayan birçok kişi de yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerden biri de Türkiye asıllı Belçika vatandaşı Elif Doğan oldu.

Ölenlerin kimliklerinin belirlenme işlemleri sürdüğü için saldırının Fransız olmayan kurbanları hakkında tüm bilgiler mevcut değil.

Fransız haber ajansı AFP mevcut bilgilerle Fransız olmayan kurbanların ülkelerini aktardığı bilgiler şöyle:

Cezayir: İki Cezayirlinin öldüğü belirtiliyor.

Belçika: Aralarında Elif Doğan'ın da yer aldığı en az üç kişi öldü.

İngiltere: En az bir İngiliz vatandaşı öldü. Bu sayının artabileceği belirtildi.

Şili: Şili'den bir kadın ve bir erkek yaşamını yitirdi.

Fas: Faslı yetkiler bir Faslının öldüğünün bir diğerinin yaralandığını açıkladı.

Portekiz: Lizbon hükümeti iki Portekiz vatandaşının öldüğünü bildirdi. Ölenlerden biri 63 yaşında bir toplu ulaşım çalışanıydı ve Stade de France yakınlarındaki saldırıda öldü. İkinci kişi 1980 doğumluydu ve Bataclan'da öldü.

Romanya: Romanya Dışişleri Bakanlığı'na göre iki Romanya vatandaşı öldü.

İspanya: 29 yaşındaki bir genç Bataclan'daki konsere saldırı sırasında ölü.

İsveç: İsveçli yetkililer bir vatandaşlarının ölüp bir diğerinin yaralandığını ancak bu bilgilerin hâlâ teyit edilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Tunus: Tunus Dışişleri Bakanlığı'na göre Fransa'nın Creusot bölgesinde yaşayan ve Paris'te bir arkadaşlarının doğum gününü kutlayan iki kız kardeş öldü.

ABD: Kaliforniya'dan bir üniversite öğrencisi öldü.