ABD'nin Venezuela'nın petrol şirketine karşı casusluk yaptığı ortaya çıktı

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) Venezuela'nın petrol şirketi PDVSA'ya karşı casusluk yaptığı ortaya çıktı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin kendilerini devirip petrollerini almak istediğini söyledi.

Dış Haberler

teleSUR ve The Intercept, sızan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) belgeleri aracılığıyla, NSA'in Venezuela'nın petrol şirketi PDVSA'ya karşı casusluk yaptığını ortaya çıkarttı. Konu üzerine konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "ABD ile ilişkilerimizi yeniden gözden geçireceğiz" dedi.

Ortaya çıkan belgeye göre NSA'in ABD'nin Caracas'taki elçiliğiyle işbirliği yaptığı da görülürken, Maduro, "ABD emperyalizmi uzun süredir petrol endüstrimizi sabote etmek ve Bolivarcı hükümeti yenerek Venezuela'nın petrolünü almak istiyor" dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez'in ABD hükümetiyle görüşeceğini de bildiren Maduro, hiçbir ülkenin başka bir ülkenin iç işlerine karışma hakkı olmadığını söyledi. Maduro, ABD'den özür beklediklerini de bildirdi.

Maduro, NSA'in binlerce PDVSA çalışanına casusluk yaptığını belirterek, bu şekilde iktisadi bir savaş yürütüldüğünü ve devrimin içerden yıkılmak istediğini söyledi.