'ABD'nin eğittiği 1000 ÖSO'lu Türkiye üzerinden Suriye'ye girecek'

Bir ÖSO'lu, ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşma neticesinde, Suudi Arabistan'da eğitilen 1000 ÖSO militanının Türkiye üzerinden Suriye'ye giriş yapacağını söyledi.

Dış Haberler

Suudi Arabistan'da ABD tarafından eğitilen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarının bir bölümünün Türkiye üzerinden Suriye'ye giriş yapacağı belirtildi.

Zaman Alwasl'a konuşan Halid el-Hammud isimli çete komutanı, ÖSO'luların Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ile savaş kapsamında değerlendirileceğini söyledi.

Hammud, ÖSO'luların ne zaman geçiş yapmaya başlayacağına dair bilgi vermedi. Hammud, ÖSO'luların kuzey ve doğu Suriye'deki IŞİD varlığı ile savaşacağını belirtti.

Hammud, Suudi Arabistan'da ABD tarafından eğitilen bu ÖSO'luların yanı sıra, Suriye'nin kuzeyinde de eğitim kampları kurmayı planladıklarını söyledi. 

Hammud, bu eğitim kampları ile 5 bin muvazzaf, 5 bin yedek olmak üzere 10 bin kişilik bir ordu yaratmayı hedeflediklerini kaydetti.

ÖSO komutanı, eğitilen militanların Suriye'deki bütün "muhalif" gruplardan oluştuğunu söyledi. Hammud, Ahrar'uş Şam dahil, bütün grupların eğitim için aday önerebileceğine dikkat çekti.