ABD’li petrol çalışanının ölümünü Mısırlı cihatçı grup üstlendi

Mısır’da geçtiğimiz Ağustosta kazada öldüğü duyurulan ABD’li petrol şirketi çalışanının, geçtiğimiz ay IŞİD’e biat ettiğini açıklayan Ensar Beyt El Makdis tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor.

Dış Haberler

Mısırlı cihatçı grup Ensar Beyt El Makdis, geçtiğimiz Ağustos ayında şirketi tarafından hayatını kaybettiği açıklanan ABD’li petrol şirketi çalışanının ölümünü üstlendi. IŞİD’le bağlantılı olan grup Twitter hesabından William Henderson’a ait pasaport ve iki kimlik kartının fotoğraflarını yayınlayarak, bu kişiyi kendilerinin öldürdüğünü duyurdu. Henderson’ın ne zaman ve nasıl öldürüldüğü ise açıklanmadı.

Yayınlanan bilgilerden Henderson’ın 58 yaşında bir Teksaslı olduğu ve Apache Corp. İle Qanrun Petroleum Co. adlı şirketlerin Mısır’da ortaklaşa yürüttükleri bir işte çalıştığı anlaşılıyor.

Apache Corp. Ağustos ayında Mısır’da bulunan çalışanlarından birinin çölde yaşanan bir trafik kazasında öldüğünü duyurmuş, çalışanın kimlik bilgilerini paylaşmamıştı.

ABD’nin Oklahoma eyaletinde yayın yapan The Enid News & Eagle adlı kuruluş ise, aynı tarihlerde William Henderson adına bir ölüm ilanı yayınlamış, ilanda Henderson’ın Mısır’da çalışırken “aniden öldüğü” bilgisi yer almıştı.

ABD hükümeti tarafından Mısırlı cihatçı grubun iddiasına dönük henüz bir açıklama yapılmadı.

Enser Beyt El Makdis, Mısır’ın Sina yarımadasında özellikle devrik İslamcı Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin 2013’te iktidardan indirilmesiyle birlikte gerçekleştirdiği silahlı eylemlerle adını duyurmuştu. Örgüt, geçtiğimiz ay IŞİD’e biat ettiğini ilan etmişti.