ABD'li kadın IŞİD'e yardım için Bitcoin ile kara para aklamakla suçlandı

ABD’li savcılar, New York’ta yaşayan Zoobia Şahnaz isimli kadını, IŞİD'e yardım etmek için 85 bin dolardan yüksek bir miktar kara parayı, Bitcoin ile aklamakla suçladı.

Dış Haberler

New York'ta Brooklyn başsavcı vekili Bridget Rohde’ın ofisinden yapılan açıklamada, 27 yaşındaki şüpheli Zoobia Şahnaz’ın Çarşamba günü, banka dolandırıcılığı, komplo kurma ve kara para aklama suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.

Perşembe günü bölge yargıcı Kathleen Tomlinson karşısına çıkarılan sanık tüm suçlamaları reddetti. Şahnaz’ın avukatı Steve Zissou, herhangi bir açıklamada bulunmadı.

New York Post'ta yer alan habere göre savcılar, Şahnaz’ın finans kurumlarına sahte bilgiler vererek kredi çektiğini ve birden fazla kredi kartı çıkardığını, ardından bu paralarla internet üzerinden Bitcoin ve diğer sanal para birimlerinden satın aldığını belirtti.

Şahnaz’ın, yasadışı bankacılık işlemleriyle para akladığını iddia eden savcılar, bu parayı, IŞİD'e göndermek amacıyla Türkiye, Çin ve Pakistan’daki hayali şirketleri kullanarak yasadışı işlemler yaptığını söyledi.

Şahnaz’ın Temmuz ayında Pakistan üzerinden Suriye’ye gitmeye çalışırken John F. Kennedy Havalimanı’nda uçağa binmeden durdurulup sorgulandığını belirten savcılar, kadının uçağının İstanbul’da aktarma yapacağını vurguladı.

Başsavcılık Ofisi’nden yapılan açıklamada, şüphelinin, dolandırıcılık suçundan en yüksek ceza olan 30 yıla kadar hapsinin istenebileceği aktarıldı.

Savcılık, Şahnaz’ın geçtiğimiz yıl Suriye Amerikan Medikal Topluluğu’nda gönüllü olarak çalışmak için Ürdün’e gittiği ve ABD’ye geri döndüğünde Bitcoin almak için altı adet kredi kartı başvurusu yaptığı bilgisini verdi.