AB'den ilk açıklama: Artık Türkiye'nin AB üyeliğinden bahsetmek komedi olur

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, referandumla ilgili olarak "Türkiye'deki tüm demokratlar için üzücü bir gün" dedi.

Dış Haberler

Avrupa'dan referandum sonuçlarına ilişkin ilk açıklama geldi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, yaptığı yazılı açıklamada "Türkiye'deki tüm demokratlar için üzücü bir gün" dedi.

Piri, "Kuvvetler ayrılığına saygı duymayan ve denge ve fren mekanizmalarının olmadığı bir Türkiye'nin AB'ye giremeyeceği açıktır" diye konuştu.

AP raportörü, anayasanın bu haliyle, değişmeden uygulamaya konulması durumunda AB'ye üyelik müzakerelerinin duracağını açıkladı. Piri, bu şartlar altında Türkiye'nin AB üyeliğinden bahsetmenin "komedi" olacağını kaydetti.

Çok az bir farkla biten sonuçların "otoriter bir sisteme" yol açacağını savunan Piri, sonuçların Avrupa değerlerinden büyük bir sapmayı temsil ettiğini savundu.

Erdoğan'ın "otokratik davranışlarının" hem toplumu kutuplaştırdığını hem de Türk ekonomisine zarar verdiğini iddia eden Piri, "Türkiye'de temel haklar ve demokrasi için mücadele edenlerle yan yana olmaya devam edeceğim" dedi.