ABD'den Suriye Demokratik Güçleri'ne tank ve ağır silah

ABD, Suriye Demokratik Güçleri'ne tank ve ağır silahlar gönderdi. Gönderilen silahların Rakka operasyonunda kullanılacağı açıklandı.

Dış Haberler

ABD Rakka operasyonu kapsamında YPG'nin ana unsuru olduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne tank ve ağır silahlar gönderdi.

Sputnik'e konuşan bir SDG yetkilisi, ABD'nin kendilerine tank ile ağır silahlar gönderdiğini belirterek, tankların Rakka kentine girmek için kullanılacağını söyledi.

'GELEN TANKLARLA GELECEK AY RAKKA KENT MERKEZİNE GİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan SDG yetkilisi şunları söyledi:

"ABD, IŞİD ile mücadele kapsamında bize iki gün önce tanklar ile ağır silahlar gönderdi. Silahlar tırlarla Kuzey Irak'tan karayoluyla Semelka Sınır Kapısından Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Kobani'nin güneyine (Rakka'nın kuzeyi) getirildi. ABD'nin bize gönderdiği tanklar iyi. Bu tanklara ihtiyaç var çünkü bu tanklarla Rakka kent merkezine giriş yapacağız. Elimizde tanklar vardı ama az sayıdaydı ve  çok iyi değillerdi. Bu yeni gelen tanklar çok iyi. Bu gelen tanklarla Rakka kent merkezine önümüzdeki ay girmeyi planlıyoruz."

'TÜRKİYE BİZE SALDIRMAYI SÜRDÜRÜRSE MECBUREN RAKKA OPERASYONUNU DURDURACAĞIZ'

Türkiye'nin saldırılarının Rakka operasyonunu kötü etkilediğini aktaran yetkili, şöyle devam etti:

"Türkiye eğer bize saldırmaya devam ederse mecburen Rakka operasyonunu durduracağız. Sadece savunma pozisyonunda olacağız. Türkiye'nin bize tekrar saldırı yapmaması için şimdi koalisyon güçleriyle toplantılar yapıyoruz. Koalisyon güçlerine tekrar saldırı olması durumunda tüm gücümüzü Rakka'dan çekip Türkiye sınırına kaydırırız diye uyardık. Koalisyon güçleri Türkiye ile görüşecek. Bize net birşey söyleyecek."

ABD daha önce de SDG'ye zıhlı araç ve ağır silah yardımında bulunmuştu.