ABD kaynakları 'Venezuela Kolombiya sınırını kapattı' demişti, gerçek ortaya çıktı

ABD ve Kolombiya kaynakları, Venezuela'nın 'Kolombiya sınırını kapattığını' ve 'yardımları engellediğini' öne sürüyordu. Ancak görüntülerde kullanılan köprünün hiçbir zaman trafiğe açılmadığı ortaya çıktı.

soL - Dış Haberler

ABD ve Kolombiya kaynakları, Venezuela ve Kolombiya arasındaki bir köprüden görüntüler paylaşarak, köprünün Venezuela tarafından kapatıldığını, Venezuela'nın "Kolombiya'dan ABD yardımlarının geçişini engellediğini" öne sürüyordu.

RT'nin haberine göre konteynerlerle ve petrol tankerleriyle kapatıldığı görülen köprünün hiçbir zaman trafiğe açılmadığı ortaya çıktı.

POMPEO DA PAYLAŞMIŞTI

Tienditas Uluslararası Köprüsü'ne ait görüntüler ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından da paylaşılmıştı. Pompeo, "Maduro rejimi açlıktan ölen insanlara yardımların ulaşmasına izin vermeli" diyerek Venezuela'yı suçlamıştı.

Köprüdeki konteynerlerin bir kısmının Venezuela hükümeti tarafından yerleştirilmiş olabileceği, ancak köprünün Kolombiya tarafının zaten kapalı olduğu belirtilirken, yapılan incelemeler köprünün daha önce hiç kullanılmadığını gösterdi.

'HİÇ AÇILMAMIŞ BİR KÖPRÜ DARBE İÇİN KULLANILDI'

Blog yazarı Justin Emery ise, köprüye dair yaptığı paylaşımda "Hiç açılmamış bir köprü uluslararası haberlerle darbeyi desteklemek için kullanıldı" ifadelerini kullandı.

Köprünün Kolombiya'da bulunan Cucuta ile Venezuela'da bulunan Ureña'yı birleştirmek için inşa edildiği, inşaatın 2016 yılında sonlandığı ancak o sırada iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmuş olması sebebiyle köprünün hiç açılmadığı aktarılıyor.

AYNI BÖLGEDEKİ DİĞER İKİ KÖPRÜ AÇIK HALDE

Ancak hiç açılmamış Tienditas köprüsünün bulunduğu yerde Simón Bolívar ve Francisco de Paula Santander isimlerini taşıyan iki köprü daha bulunuyor. 

Bu köprülerin yaya ve araç trafiğine açık halde olduğu belirtiliyor.

Venezuela sınır güvenliği darbeye verdiği destek sebebiyle ABD hükümetine ait araçları ülkeye almazken, ABD'nin yalan haberlerle Venezuela hükümetini hedef almayı sürdürdüğü görülüyor.