7 yaşında intihar bombacısı!

Nijerya’da 7 yaşında bir kız çocuğunun intihar bombacısı olarak kullanıldığı eylemde 6 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

Nijerya’nın kuzey doğusunda bulunan Potiskum kentinde gerçekleşen olayla ilgili görgü tanıkları, intihar bombacısı kızın eylemini bir cep telefonu pazarının girişinde gerçekleştirdiğini söyledi.

Nijerya’da son dönemde kadınların kullanıldığı intihar bombası saldırıları dikkat çekiyor. Ancak şu ana kadar gerçekleştirilen saldırılarda kullanılan en genç yaştaki kişi, Pazar günü gerçekleştirilen bu kanlı eylemde kullanılan kız çocuğu oldu.

Eylemi Boko Haram’ın yaptığından kuşku duyuluyor, ancak örgüt henüz eylemi üstlenmiş değil.

Örgütün kaçırdığı kız çocuklarını intihar bombacısı olarak kullandığından kuşkulanılıyor. Boko Haram, Nisan ayında Çibok köyündeki bir okuldan 200 kız öğrenciyi kaçırmıştı. Bu çocukların büyük bir bölümü halen örgütün elinde.

KIZ ÇOCUKLARINI KULLANIYORLAR

Ülkede son dönemde gerçekleşen başka intihar saldırılarında da kadınların eylemcilerin kullanılması dikkat çekiyor. 15 Şubat’ta Damaturu kentinde bir otobüs durağına gerçekleştirilen ve yedi kişinin ölümüne, 30 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıda ve 11 Şubat’ta Diffa’da dört kişinin ölümüne neden olan saldırıda kadın eylemciler kullanılmıştı.

Son saldırının gerçekleştiği Potiskum daha önce de bu tür saldırılara uğradı. 11 Ocak’ta aynı cep telefonu pazarına iki kadın eylemci bombalı saldırı düzenlemişti. Bundan bir gün sonra ise 10 yaşında bir kız çocuğu, Maiduguri’deki hayvan pazarında intihar saldırısı düzenledi.