10 yaşındaki tecavüz mağduru çocuğa, kürtaj izni verildi

Her 3 tecavüz kurbanından brinin çocuk olduğu Hindistan'da, gebeliği 20 haftayı geçen 10 yaşındaki kız çocuğunun kürtaj talebi kabul edildi.

Üvey babası tarafından defalarca tecavüze uğrayan ve şu an en az 20 haftalık hamile olan 10 yaşındaki kız çocuğunun kürtaj talebi, oldukça katı ve kısıtlayacı bir kürtaj yasasının uygulamada olduğu Hindistan’da büyük çaplı tartışmalara yol açtı.

Yasaya göre, 20 haftayı aşan gebeliklerde, annenin hayatı tehlikede olmadığı müddetçe kürtaj uygulanması kesinlikle yasak. Geniş çaplı tartışmalar sonucunda, 10 yaşındaki kız çocuğunun kürtaj talebi, mahkeme tarafından kabul edildi.  

Olay geçtiğimiz hafta açığa çıktı ve bu zamana kadar geçen sürede çocuğun hamileliği 20 haftayı geçti. Hindistan’da ise 20 haftayı aşan gebeliklerde kürtaj uygulanması, anne veya bebeğin hayatı tehlikede olmadığı müddetçe yasak.

Mahkeme, sağlık kuruluna çağrıda bulundu ve doktorlar da kürtajın uygulanabilir olduğuna karar verdi. Kurul, kürtajın ne zaman yapılacağını kesin olarak belirtmese de yakın bir zamanda gerçekleşeceğini bildirdi.

Son aylarda, Hindistan’da içlerinde tecavüz mağdurlarının da bulunduğu, hamileliği 20 haftayı aşmış olan ve kürtaj talebinde bulunan kadınlardan çok sayıda dilekçe alındığı belirtildi. Aktivist gruplar, tecavüz mağdurlarının hamileliklerini bildirmekte çoğunlukla geç kaldıklarını, bu yüzden de bu sınırlamanın “24 hafta”ya kadar genişletilmesi gerektiğini söyledi.

ANNE, TECAVÜZ ZANLISI BABANIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

Karar sonrası tecavüz kurbanı çocuğun annesinin talebi ise olayın kendisi kadar dehşet verici. Anne, bakması  gereken başka çocuklarının da olduğunu söyleyerek, çocuğunun beyanından sonra tutuklanan eşinin “özür” dilediği için serbest bırakılmasını istedi. Anne; “Evet, kızın hayatı mahvoldu ama diğer çocuklarım ne olacak? Onların da geleceğini düşünmek zorundayım” dedi. 

Hindistan, tek başına başkent Yeni Delhi’de 2015 yılında rapor edilen ve ortalama günde 6 tecavüz vakasına denk düşen  2,199 tecavüz kaydıyla korkunç oranlara sahip.

2014 yılında, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları komitesi, Hindistan’daki çocuk istismarının yaygınlığını işaret etmiş ve her üç tecavüz kurbanından birinin henüz çocuk olduğunu belirtmişti.