Zaytung’du gerçek oldu!

Diyanet İşleri mensuplarının forum sitesi diyanethaber.com, Zaytung’da yayınlanan bir yazıya yanıt verdi. Bir müftünün aynı forum sitesinde yayınlanan açıklamaları ise, site yöneticilerinin Zaytung haberini ciddiye almalarının normal karşılanması gerektiğini düşündürüyor.

“Dürüst, tarafsız, ahlaksız haber” şiarıyla yayın yapan Zaytung, Diyanet’i karıştırdı. Diyanet İşleri mensuplarının kurduğu forum sitesi “diyanethaber.com”, Zaytung’un geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir yazıya yanıt verdi.

Zaytung’un her zamanki gibi haber diliyle kaleme aldığı yazıda, Muğla Milas ilçesi Ortancalar Köyü imamının ateist olduğu söyleniyor, köy halkının Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevden almak istediği imamdan memnun olduğu söyleniyor ve imamın ateist olmakla beraber “işine duygusal yaklaşmadığı” anlatılıyordu.

Milas müftülüğünü aradılar!
Diyanet Haber sitesi, Zaytung’un bu yazısına, “Her tarafı tamamen uydurma olan bu haber hakkında görüştüğümüz Milas ilçe müftülüğü haberin tamamen yalan olduğunu , Milas’da Ortaca isminde bir köy olmadığını ve Milas müftülüğünde de Seyfi Çalışkan isminde bir görevlinin olmadığını, çalışmadığını söylediler” diye yanıt verdi.

Diyanet Haber açıklamasında, “Değerli kardeşlerimizi dikkatli olmaya çağırıyor söz konusu haberin metnini aşağıda yayınlıyoruz. Haber site ismini yazmıyoruz. Zaten yalan haber sitesi olan bir siteyi bizde reklam yapmayalım. Unutulmamalı ki din ve diyanet üzerinden mizah yapılamaz" diyerek, Zaytung’un bir mizah sitesi olduğunun farkında olduğunu da gösterdi.

Bu ise Zaytung’dan değil Diyanet Haber’den…
Bugün Diyanet Haber’de çıkan bir başka haber ise okuyanlara, Zaytung’un haber diliyle yazan bir mizah sitesi olduğunu bilmelerine karşın, sitenin "ateist imam" yazısı konusunda “halkı uyarmayı” görev bilmesinin normal karşılanması gerektiğini düşündürüyor.

Sitede “Sıradışı müftünün kıyamet fetvası” başlığıyla yer alan haberde, Çorum Ortaköy İlçe Müftüsü Adnan Zeki Bıyık’ın “Maya takvimine göre 21 Aralık’ta kıyamet kopacağı doğru mu” sorusu üzerine verdiği fetvaya yer verildi. Müftü Bıyık’ın fetvası şu şekilde (yazım yanlışları haberin orijinalinden kaynaklanmaktadır):

“21 aralık’ta kıyamet’in kopup kopmayacağını allah bilir .bu suali cebrail zamanında aziz peygamberimiz’e sormuş.efendimiz de kıyametin ne zaman kopacağını ancak cenab-ı hak bilir demiştir. benim dileğim o ki kıyamet 21 aralıkta inşaallah kopar da yeryüzünü kana bulayan tüm zalimler geberir gider.aynı zamanda adaleti, bir böceği ezer gibi ezen, kanun ,hukuk tanımayan, yetim hakkı yiyen, kamunun malına elini uzatıp servetine servet katan,,sabilere tecavüz edip onları katleden , kısacası tüm pislikleri bertaraf edebilecek tek şey olan kıyametin 21 aralıkta kopmasını hassaten istiyorum.”

Haberde, fetvası üzerine kendisine“yaşamak güzel, çoluk çocuğun suçu ne?” sorusu yöneltilen Müftü Bıyık’ın bu kez şöyle yanıt verdiği aktarıldı:

“Çocuklar Ve Yetişkin İyi İnsanlar Ebedi Yaşayacak Cennette.....Dünya 60-70 Yıl Sürer...Ve Lakin Ukbada Ölüm Yoktur....Ölen Hayvan İmiş Aşıklar Ölmez Demiş Ya Yunus....Kıyamet Zalimin Gönlüne Korku Salar Da Biz Güzel İnsanlara Birşey Olmaz ..Yüce Allah Günahsız Sabilerin Ruhunu Kolayca Yanına Çekiverir.

"İkterebetis Saatü..Emri .İnfaz Olundukta...Domuzlar Kaçacak Delik Arar.....Yüce Rabbimiz,,,Güzel İnsanlara (Gerçek Mümin Kullarına) Kıyametin Dehşetini Göstermez Onlardaki Can Emanetini Tereyağından Kıl Çeker Gibi Alır Da Kıyamet Domuz Sürüsünün Üstüne Kopuverir....."

El Hak Kıyameti İstiyorum...Çünkü Namussuzların Hakkından Yalnızca Bu Mübarek Büyük Zelzele Gelir...Bak Mübarek Diyorum...Çünkü Mazlumların Bir Dua Ve Kıyametten Başka Talep Edecek Bir İskender’i Kalmadı.

Eğer 21 Aralıkta Bu Güzel Kıyamet Koparsa ,,,Yatları Katları,,,Gökdelenleri,,,59 Tane Legal İllegal Metresi Olan Soysuzlara,,,,Bankalarda Milyar Dolar Paraları Olanlara,,,,Haram İhalelerden Devşirdikleri Necaset Paraları Olan İt Sürülerine Çok Ağır Gelecektir...

Biz Biraz Sıkıldık Ha Bu Dünyadan Bazen Huzur Merkezi Olan Asıl Mekanımızı Arzulamıyor Değiliz...Tabi Ki Hayat Memattan Güzeldir..Ama Vücutları Parça Parça Olmuş Yavruların Fotoğraflarını Görmekten İnsanlığımdan Utanır Hale Geldim...Benim İsyanım Bu Noktalarda...Varın Sözümü Siz Mecaz Telakki Edin...”

Aynı zamanda konservatuvar mezunu da olan Müftü Adnan Zeki Bıyık, daha önce Popstar Alaturka yarışmasına konuk sanatçı olarak katılması ve din görevlilerinden koro kurmasıyla gündeme gelmişti.

(soL-Haber Merkezi)