Zaman'ın Ignatius yorumu: Ermeni olduğundan yaptı

Zaman Gazetesi Erdoğan'ın tepki gösterdiği Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius'un neden "taraflı" davrandığını buldu: Ignatius Ermeni asıllı!

soL (HABER MERKEZİ) Zaman Gazetesi Dünya Ekonomik Forumu toplantısında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözünü kesmeye çalışan Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius'un hareketini "Ermeniliğine" yordu.

Gazetede yeralan haberde Ignatius'un Ortadoğu ve Türkiye'yi çok iyi bildiği ve İsrail yanlısı görüşleriyle bilindiğini anlatan gazete yazarın Ermeni asıllı olmasını da başlığına taşıdı.
Gazetede yeralan ve TRT'de dahi yer bulan söz konusu yorum Ignatius'un "gocunmasının sebebi var" yorumunu da okurlarına sunmuş oluyor. Zaman Gazetesi "Ignatius'la 1920 yılında Ermenistan'dan ABD'ye göç eden bir Ermeni ailenin çocuğu!" ifadesine yer verirken kendisinin Ermeni lobisi ile hareket ettiğini ve Türkiye'yi eleştiren yazıları olduğunu iddia etti.
Gazetenin yorumu AKP'ye yakınlığı ile bilinen diğer gazetelerde de yer bulurken, söz konusu gazeteler "Ermenilerden özür dileme" kampanyasının da savunarak, taraf olmuşlardı.
Zaman Gazetesi'nin ilk icraatı ise bu değil. Daha önce gazete CHP'nin AKP yolsuzluklarını ifşa etmesiyle bilinen ismi Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmek için "Tuncelili" olmasını kullanmıştı.