Zaman "hocası"na laf ettirmedi

Zaman gazetesi, Fethullah Gülen'le ilgili bir haber yayınlayan Cumhuriyet'e anında cevap verdi. Gazete, Cumhuriyet'i BOP'u destekleyen bir yayından alıntı yaptığı için tutarsızlıkla suçladı. Zaman'ın tepkisinin asıl nedeni ise farklı.

soL (HABER MERKEZİ) Gülen tarikatının basındaki en önemli gücü olan Zaman gazetesi, cansiperane çalışıyor. Gündemdeki birçok konuda kulağının üstüne yatan ya da mecburen haberdar olan Zaman, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan bir habere anında yanıt verdi. Türkiye'deki Fethullahçı örgütlenme ve AKP'nin yedi yıllık iktidarında Türkiye'de yaşanan dönüşümlerle ilgili habere yanıt veren Zaman, iddiaları yalanlamak yerine, Cumhuriyet'e yüklenmeyi tercih ederek, haberi "Cumhuriyet, yine Gülen'e saldırdı" başlığıyla duyurdu.

"Cumhuriyet Neo-con ve siyonistleri referans aldı"
Cumhuriyet'in, Vaşington'daki Ortadoğu Medya Araştırma Enstitüsü'nün (MEMRI) yayın organı olan Middle East Quarterly dergisinde yayınlanan "Fethullah Gülen'in Büyük İhtirası" başlıklı yazıyı haber yapması, Zaman gazetesini rahatsız etti. Enstitüsü'nün Türkiye uzmanı Rachel Sharon-Krespin tarafından kaleme alınan yazı, Fethullahçı örgütlenmenin Türkiye'deki durumunu konu ediniyor.

Cumhuriyet'in bu yazıyı haber yapmasına tepki gösteren ancak iddiaları yalanlayamayan Zaman, Cumhuriyet'i "Bugüne kadar Gülen ve AKP'yi Büyük Ortadoğu Projesi doğrultusunda çalışmakla itham eden yayınlarıyla öne çıkan Cumhuriyet'in söz konusu projenin beyin ekibinin Gülen ve AKP aleyhinde yayınladığı bir makaleyi manşetinden duyurması da önemli bir çelişki" sözleriyle eleştirdi.

Cumhuriyet'in "ABD'deki neo-con ve siyonist olmakla suçlanan çevrelerin önemli merkezlerinden Middle East Forum'un yayın organı Middle East Quarterly"deki bir yazıyı haberleştirdiğini belirten Zaman, "Cumhuriyet'in, şiddetle eleştiregeldiği Büyük Ortadoğu Projesi'ne verdiği açık desteğin yanı sıra, Irak ve Afganistan savaşlarının arkasındaki ekip olarak görülen çevrelerin yayınladığı böyle bir çalışmayı manşetine taşıması dikkat çekti" dedi.

"Fethullah Gülen'in büyük ihtirası"
Middle East Quarterly'de yayınlanan yazıda, Gülen hareketinin Türkiye'de polis gücü, ordu ve yargı kurumlarına sızdığı ve AKP ile birlikte Türk toplumunu İslamlaştırmaya çalıştığı analizine yer verildi. Makalede, AKP'nin "bürokrasiyi ele geçirerek Türkiye'nin temel kimliğini değiştirdiği" ifade edilirken, "Türkiye artık AKP'nin yedi yıl önce devraldığı laik ve demokratik ülke değil" denildi.

Fethullah'ın "ABD'deki üssünden kendi ününü ve transnasyonal imparatorluğunu kurduğu" belirtilirken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi Avrupa'dan uzaklaştırarak Rusya ve İran'a yaklaştırdığı yorumu dikkat çekti.