Yüzde 28,5'luk zammı unutun: Ocak'ta zam yok diye sevinin!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci'nin "Ocak'ta elektrik ve doğalgaza zam gerektirecek bir baskı öngörmüyoruz" açıklaması burjuva basını coşturmaya yetti. Haber "Vatandaşa müjde", "Vatandaş rahat bir nefes alacak" şeklinde sunulurken, sene başından beri yapılan fahiş zamlara değinilmedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, 1 Ocak 2013 tarihinde elektrik ve doğalgaza zam gerektirecek bir baskı öngörmediklerine ilişkin açıklaması bir çok yayın organında "Vatandaşa müjde" olarak sunuldu. Yapılan haberlerde 2012 Ocak ayından bu yana elektriğe yüzde 19, doğal gaza ise yüzde 28,5 oranında zam yapılmasına ise değinilmedi.

Askeri ücretlinin zammı sadece elektrik ve doğalgaza gitti
Söz konusu zamlar 4 kişilik bir ailenin masraflarına elektrik faturası için aylık 7 lira doğal gaz faturası için ise aylık 29 lira fazladan yük getiriyor. Yıllık olarak hesaplandığında ise 4 kişilik bir ailenin cebinden 384 lira fazladan para çıkıyor. Bu miktar askeri ücretle çalışan bir işçinin yıllık maaş artışının yarısına denk geliyor.

(soL-Haber Merkezi)