Yolsuzluk operasyonunda 2. Dalga başlıyor iddiası!

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda ikinci dalga operasyonunun başlayacağı iddia ediliyor.

Güncelleme: 15.46
Operasyona ilişkin elimize ulaşan ilk bilgilere göre operasyonun boyutu oldukça büyük.

Yapılacak operasyonun mali büyüklüğünün 100 Milyar doları bulacağı iddia ediliyor.

Operasyonda en dikkat çeken isim El Kaide finansörü olmakla suçlanan Yasin El Kadı ve Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan.

Operasyonda ismi geçtiği ileri sürülen diğer isimler şöyle: Üsame Kutup, Orhan Cemal Kalyoncu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk, Bilal Erdoğan, M.Latif Topbaş, Abdullah Tivinikli, Cengiz Aktürk.

Savcılıkla Emniyet arasında operasyon krizi yaşanıyor. Emniyet savcılığa direnç gösteriyor.


Güncelleme: 15:03

2. Dalga soruşturmasını Ergenekon soruşturmasına bakan TMK Savcısı Muammer Akkaş yürütüyor. Gözaltı için 30 kişilik bir liste verildiği iddia ediliyor.

Ercan Gün’ün iddiasına göre Gözaltına alınacak isimler arasında Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, TCCD Genel Müdürü Süleyman Karaman, eski milletvekili ve bürokrat Adem Baştürk, Latif Topbaş, Abdullah Tivinikli, Cengiz Aktürk…


Radikal gazetesinin haberine göre, "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonunda ikinci dalga geliyor.

İkinci dalga operasyonun 'kara para ve yolsuzluk' iddialarını kapsadığı öğrenildi. Soruşturma için operasyon talimatının emniyete ulaştığı ifade ediliyor.

Soruşturmayı ise Ergenekon soruşturmasına bakan TMK Savcısı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü belirtiliyor. Soruşturma kapsamında arama ve gözaltı talimatının emniyete ulaştığı ifade ediliyor. İddiaya göre önümüzdeki saatlerde operasyon başlayacak. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönelik yapılacağı ifade edilen operasyonun yürütülmekte olan soruşturmadan farklı olduğu belirtiliyor. Emniyet'in nasıl hareket edeceği merak konusu. Geçen hafta da İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı. Ancak Emniyet, Arıbaş'ı ifadeye göndermemişti.