YÖK de hükümetle açılıyor

YÖK, 27 üniversitenin rektörlerini davet ederek hükümetin “açılımı”na nasıl katkı konulabileceğinin tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

AKP hükümetinin“Kürt açılımı” konusunda “üzerine düşeni” yerine getirmek için kolları sıvayan YÖK, 27 üniversitenin rektörlerini davet ederek “açılım” konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan gazetecilere toplantı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Demokratik açılım çerçevesinde hangi tür faaliyetleri YÖK'ün üstleneceği meselesinin” uzun bir süredir gündemlerinde olduğunu belirten Özcan toplantının da “ 'o sürece ne tür katkıda bulunabiliriz, üniversitelerimiz bu süreç için ne yapabilir' konusunda daha geniş bir çevreden görüş almak” amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplantıda konuşulanları “öğretim üyesi temini, müfredatın özellikleri, böyle bir açılımın hangi üniversitede yapılmasının daha uygun olduğu gibi meselelerde bir şey yapılabilir mi, yapılamaz mı gibi konularda çok verimli fikir alışverişinde bulunduk” şeklinde özetleyen Özcan, bütün rektörlerin böyle bir açılıma üniversitelerinin bir katkısının olmasını kabul ettiğini, pek çok üniversite rektörünün de böyle bir katkının en iyi şekilde büyük üniversiteler içerisinde yapılması gerektiğinin daha uygun olacağı tezini savunduğunu anlattı.

Özcan, rektörlerin öğretim elemanı sıkıntısını da Fars dili, Arap dili gibi dallardaki öğretim üyelerinden Kürtçe bilen elemanlardan bu bölümlere öğretim üyesi transferi yapılarak aşılabileceğinin konuşulduğunu açıkladı.

(soL-Haber Merkezi)