YHT: Çok hızlı, fazla yavaş

'Yüksek Hızlı Tren', yapılan deneme seferiyle basına tanıtıldı. Başbakan Erdoğan’ın temel atma töreninde 2005’te biteceğini iddia ettiği proje biraz yavaş ilerleyerek 2010’a kaldıysa da, YHT, hattın bir bölümünde 29 Mart’tan ve dolayısıyla tamamlanma tarihi olarak ilan edilen 10 Nisan’dan önce basın karşısına çıkmayı başardı.

soL (HABER MERKEZİ) TCDD Genel Müdürlüğü, dün yapılan deneme seferiyle birlikte, 'Yüksek Hızlı Tren' hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Genel Müdür Süleyman Karaman, altı yılda biten ve projelendirme bedelinin neredeyse iki katına mal olan Ankara - Eskişehir hızlı tren hattını, dünyada en az maliyetle ve en hızlı biten hat olarak tanıttı. Karaman "bu konuda iddialıyız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın temelini atarken "50 yıllık rüyam" dediği ve gerçekleşme tarihi olarak işaret ettiği 2005'ten bu yana her yıl bir kez açılacağını müjdelediği Ankara - İstanbul hattı, şimdilik 2010 yılına kaldı. Ancak Süleyman Karaman, dün Ankara - Eskişehir hızlı tren hattının açılışını, basınla birlikte yolculuk ederek kamuoyuna duyurdu.

İlk seferini yapan YHT, öngörülen 250 km/s hıza altyapı eksikleri nedeniyle çıkamadıysa da, TCDD Genel Müdürü, basın toplantısında bundan değil, garların yenilenmesinden, VIP salonlarından ve trenlerin teknik donanımından bahsetmeyi tercih etti.

Ankara - İstanbul seferi yapan "hızlandırılmış" tren kazasından sonra kamuoyunda ciddi kaygı uyandıran "hızlı" tren çalışmalarında gelinen noktanın önemli boşlukları olduğu, uzmanlar ve demiryolu sendikaları tarafından sıkça vurgulanıyor. Buna rağmen fazla hızlı denebilecek bir biçimde sefere çıkarılan YHT'nin, kimi noktalarda hemzemin geçişleri ya da teknik yeterliliğin sağlanmadığı hat aralıklarını kullanacak olması, daha büyük faciaların yaşanabileceğini düşündürüyor.