Yeşilay Haftası'nda AKP propagandası

AKP'nin belediye başkan adayları İstanbul’da bir lisede broşür dağıttı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Kadri Yörükoğlu Lisesi'de "Yeşilay Haftası" programında dahil olan AKP'li Başkan Erhan Erol, okula girdikten sonra öğrencilere poşetler içinde AKP broşürleri dağıttı.

Okul Yönetimiyle "Yeşilay Haftası" dolayısıyla ortak bir program ayarlayan AKP'li Başkan "Zararlı Alışkanlıklardan Korunma, Çocukluk ve Gençlik Çağında Eğitim" başlıklı bir konferansa katılarak AKP'nin belediye başkan adayının resmi olan bilgisayar aksesuarlarıyla beraber, poşet içinde AKP anket ve broşürleri dağıttı.

Okulda görev yapan öğretmenlerden Eğitim Sen 4 Nolu Şube Başkanı Mehmet Sarı, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada "Biz bu durumdan şikayetçiyiz. Biliyoruz ki burda bir çok lisede belediye aynı şeyi yapıyor. Daha seçmen bile olmayan çocukların ailelerine sirayet edeceklerini umarak, liseleri yerel seçim kaleleri yapmaya çalışıyorlar. Yüksek Seçim Kurulu'nun harekete geçmesi gerekir. Sadece sene başında az sayıda 'fakir öğrenci yardımı' dağıtan iktidar seçim öncesi sayıyı da zamanı da değiştirdi. Şimdi patron gibi para dağıtmaya başladılar. AKP'nin elini okullarımızdan çekmesini istiyoruz" dedi.