Yerel seçimlerin biricik aracı “doğalgaz”

Yerel seçimler yaklaştıkça, siyasi partilerin doğalgaz zamlarına yönelik çözüm önerileri devam ediyor. Öneriler, doğalgaz zamlarının geri çekilmesinden çok, “kömür yardımı, para yardımı” yapılmasını içeriyor.

soL (HABER MERKEZİ) MHP, yardıma muhtaç ailelere kış mevsimi süresince her ay asgari ücretin üçte biri oranında doğalgaz yardımı yapılması için kanun teklifi verdi.

Teklifin gerekçesinde, ''Kriz karşısında işini kaybedenlerin çoğalması, işsiz vatandaşlarımızın yeni bir iş bulma umudunu iyice kırmıştır. Bu durumda olan vatandaşlarımızdan özellikle, kombili evlerde oturanlar kış aylarında ısınma konusunda büyük bir sıkıntı içine düşmektedir'' denildi. "Vatandaşı, karda, kışta ve sokakta bırakmamak" için sunulduğu vurgulanan teklife göre, bu yardımla, kömür kullanıcılarının yanı sıra doğalgazla ısınanlar da rahata erecek.

Gerekçede devletin öncelikli görevleri bir kez daha hatırlatılarak, ''Sosyal devlet, vatandaşını karda, kışta sokağa terk edemez. Bu nedenle, ülkemizde yıllar yılı muhtaç ailelere yakacak olarak kömür yardımı yapılmaktadır. Sobalı evlerde oturan muhtaç aileler kömür yardımlarından yararlanarak, bacalarını tüttürürken, doğalgaz dönüşümü yapılmış, kombili evlerde oturan muhtaç aileler, büyük bir sıkıntı çekmektedir" denildi.