Yeni YÖK taslağı değerlendirildi: ‘YÖK yeni rejimin teminatıdır’

Eğitim Sen, ÜKD, DİSK, KESK ve siyasi partiler Mülkiyeliler Birliği’nde toplanarak yeni YÖK Yasa Taslağı’nı değerlendirdiler.

Eğitim-Sen'in çağrısı üzerine bir araya gelen Üniversite Konseyleri Derneği, DİSK, KESK ve siyasi partiler, yeni YÖK Yasa Taslağı’nı değerlendirdiler.

Ankara'da Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan toplantıda konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, YÖK'e AKP tarafından kurulan yeni rejimde önemli görevler verildiğini savunarak, “YÖK kurumu ile özerk, demokratik, özgür üniversite ortamı hayal olmuştur” dedi.

AKP tarafından ülkenin dönüştürüldüğünü ve bu dönüşümün halktan değil, sermayedarlardan yana olduğunu dile getiren Yıldız, dönüşümdeki en önemli kurumlardan birinin de YÖK olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Eğitim, dönüşüm için önemli yer tutuyor. Bu nedenle AKP iktidarı 4+4+4'ün hemen ardından yeni YÖK Yasası'nı ortaya attı. İktidarının ilk yıllarında YÖK'ü eleştiren Başbakan, şimdi bu kurumu yeni rejimin başat aktörü haline getirmiştir”.

Eğitim-Sen olarak yıllardır YÖK düzeninin değişmesi için çaba harcadıklarını belirten Yıldız Yeni YÖK Yasa Taslağı'nı asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.
Toplantıda, Üniversite Konseyleri Derneği adına söz alan Erhan Nalçacı AKP'nin yasa hazırlamak için hiç bir meşruiyetinin olmadığını belirterek “bu kadar siyasi tutuklunun olduğu bir ülkede AKP'nin ne anayasa ne YÖK yasası hazırlama hakkı bulunmamaktadır” dedi.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da toplantıda “bilimsel, özgürlükçü, özerk, nitelikli üniversite” taleplerini yineledi.

(soL - Ankara)