YARSAV: Adımlarımız engellenmek isteniyor

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yargının yargıya bırakılmasını, kimsenin yargı üzerinden oyun oynamamasını istedi.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Eminağaoğlu, bir gazetede kurumlarına dönük olarak çıkan bir haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “insanların izlemeye alınarak binaların çatılarından, teleobjektifle resimlenip, gerçek dışı, amaç dışı, tek yanlı, çarpık ve art niyetli, yönlendirici yayınlara konu edildiği” söylendi.

Belli basın organlarında çıkan bu haberlerin siyasi amaçlı olduğunu söyleyen Eminağaoğlu, “Basın
adına son derece üzüntü vericidir. İzlemeler, kamusal niteliğini kaybedip, servis amaçlı online yayınlara konu ediliyorsa, ilgili basın kuruluşları kendilerini sorgulamalı, kamusal, istihbarı ve gizli destekli yayın organı olmaktan çıkarak, özgür basın kimliğine bir an önce kavuşmalıdırlar” dedi.

YARSAV üyelerinin elbette yargıç ve savcılar olacağının, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin YARSAV üyesi olmasının da doğal olduğunun altını çizen YARSAV Başkanı, “Kaldıki haberde ismi geçen HSYK üyesi YARSAV üyesi değilken, YARSAV'ın üyeleri üzerinde yaptırımı söz konusu değilken ve olması da düşülemez iken, nasıl YARSAV ile bağdaştırıcı ve ortak payda imiş gibi bir yayına konu edilmektedir? Kaldıki önceki Adalet Bakanlarına danışmanlık yapmış bir kişinin de bulunduğu geniş kapsamlı bir konu ve YARSAV ile ilgili olmayan özel bir yemek, herkes peşinen suçlu ilan edilerek ön yargılarla dolu bir yayında, üstelikte nasıl dar bir açı ile yansıtılmaktadır. Gizli olmayan herkese açık bir yemek ile ilgili olarak herkesin gelip her türlü soruyu sorması olanaklı iken, çatılara tırmanmaları son derece düşündürücüdür. Korku toplumunun oluşturulduğu yerde baltalanan hukuk devletidir” dedi

YARSAV’a müdahalenin altyapı çalışmalarına hız verildiğini söyleyen Eminağaoğlu, “Yargı yargıya bırakılsın yeter. Hiç kimse yargı üzerinden oyun oynamaya kalkışılmamalıdır” dedi.
(soL - Haber Merkezi)