Yalçın Küçük’ün öğrencilerinden açıklama

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün fikirlerinin takipçisi olduklarını belirten öğrencileri bir açıklama yaparak, Küçük’ün tutuklanmasını protesto ettiler.

soL (HABER MERKEZİ) Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından, öğrencileri durumu protesto eden bir açıklama yaptılar. Küçük'ün öğrencileri, "zihinleri bulandırma ve insanlara korku salma amaçlı" olarak niteledikleri operasyon kapsamında Küçük'ün tutuklanmasını protesto ettiler.

Küçük'ün Ankara'daki evine sabah saatlerinde baskın düzenlenmesi, İstanbul'daki evine kapının kırılarak girilmesi ve Küçük'ün eşi Temren Hanım'ın evine izin alınmamasına rağmen polisin zorla girmesinin faşizmin tipik uygulamaları olduğunu belirten öğrenciler, Türkiye'de "diktatoryel bir düzen" olduğunu savundular.

İslamcı-liberal çevrelerin Küçük'e yönelik olarak uzun süredir bir karalama kampanyası yürüttüğüne dikkat çeken öğrenciler, ortada "suçlu"ların olduğunu, "suç"un ise arandığını söyleyerek, Küçük'e "Neden Kürtleri övüyorsunuz?" gibi sorular sorulmasının bunun işareti olduğunu kaydettiler.

Açıklamada "Yalçın Küçük'ün düşünsel izleyicileri ve öğrencileri olan bizler, bu operasyonun bir hukuk meselesiyle uzaktan yakından ilgisinin olmadığının farkındayız. Yürütülen operasyon, var olan bir iç savaşın parçasıdır. Faşizme ve diktatörlüğe karşı savaşıyoruz. Ergenekon operasyonu, AKP diktatoryasına karşı çıkan tüm aydınları ve güçleri sindirmeyi amaçlamaktadır. Ne olduğundan hiç kuşku duymadığımız bu operasyonun niteliği, artık daha da belirgin hâle gelmiştir. Zihinleri tutsak etme ve tüm muhaliflere korku salma amaçlı bu operasyon ve faşizan uygulamaların esiri olmayacak, susmayacağız. Olağan koşullarda serbest bırakılması gereken Yalçın Küçük'ün tutukluluğu ve yargılanması ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğiz" denildi.