Yahudi düşmanı ama Hitler değilmiş

Kendisi hakkında yapılan Hitler benzetmesine sinirlenen Ökkeş Şendiller’in Akşam gazetesine verdiği röportajda Yahudi benzetmesi ile ilgili sarf ettiği sözler faşizan tutumun sınır tanımadığını kanıtlıyor

Hükümetin “Alevi Çalıştayı”na katılmak üzere çağırdığı Maraş Katliamı’nın bir numaralı sanığı Ökkeş Şendiller, bu davetin “Yahudi Konferansı’na Hitler’in çağrılması”na benzetilmesine sinirlenmiş. Ancak Şendiller Hitler kadar Yahudi denmesine de kızmış. Hitler’e benzetilmek istemeyen Şendiller’in Yahudiler hakkındaki sözleri ise şöyle: “Hitler - Yahudi benzetmesi kadar alçakça bir şey olamaz. Bu korkunç bir benzetme. O zaman kendileri Yahudiliği kabul ediyor. Ben Hitler sıfatını asla kabul etmem, rezilce bir benzetme, şiddetle redderim. Kendilerini Yahudilerin yerine koyuyorlarsa, benim problemim değil”

Şendiller Hitler benzetmesi için dava açacağını da söyledi.

“Lütfettik, camı açtık!”
Şendiler, “Arif Sağ ve Kamer Genç katılmanız halinde çalıştaya gelmeyeceklerini açıkladılar, gidecek misiniz?” sorusuna ise, Sivas Katliamı sırasında yanan otelden kaçan Arif Sağ ve 40 kişiyi “camı açmak” suretiyle nasıl “kurtardığını” anlatarak yanıt verdi. Otelin arka tarafında bulunan BBP binasına girmeye çalışan yangından kaçan kişilere BBP’lilerin camı açmadan önce Muhsin Yazıcıoğlu ve Ökkeş Şendiller’i arayıp sormaları Şendiller’in sözlerinden yansıyan bir başka korkunç gerçek. Şendiller’in soruya yanıtı şu şekilde: “Arif Sağ da dahil 40 kişiyi Sivas Madımak Oteli katliamından biz kurtardık. BBP binası Madımak’ın hemen arkasında idi. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile Gaziantep’teydik. Bize ulaştılar ve ‘Camdan girmeye çalışıyorlar ne yapalım’ dediler. Hemen ‘alın’ dedik. Muhsin Başkan’la Arif Sağ telefonda görüştü. Arif Sağ bize can borçlu”

Taraf ya da Zaman’da yazabilir
Ergenekon soruşturması ile birlikte yaptıkları haberler ile sürekli olarak Maraş ve Sivas gibi katliamlarda dincileri ve faşistleri aklayan ve katliamların asıl sorumlusunun Ergenekon ya da bizzat sol örgütlerin kendileri olduğu yönünde haberler yapan Taraf ve Zaman gazetelerinin Ökkeş Şendiller’e ne zaman yazarlık teklif edeceği merak ediliyor. Şendiller’in Maraş Katliamı ile ilgili kitabı bu açıdan hem Ergenekon iddianamesini yazan savcılara hem de bu gazetelere zengin bir kaynak sunuyor.

Şendiller röportajında bunun ipuçlarını şu sözlerle veriyor: “Anlatacağım çok şey var. Kitapta yazdıklarım var. Maraş olaylarının arkasında Ermeni Garbis Altınyan var. Türkiye’deki birtakım olayların perde arkası aydınlanmalıdır. Aleviler kışkırtılıyor. ‘Maraş’ta, Sivas’ta yakıldınız, katledildiniz’ deniliyor”.

Şendiller’in anlatılarından Taraf ve Zaman’ın özellikle dikkatini çekebilecek kimi ayrıntılar ise şöyle: “Maraş, Sivas, Malatya, Çorum katliamı demeden önce buna bakalım biraz. Bunu anlatacağım. Alevi - Sünni’ye konuyu dökerseniz, o zaman orada Sünni katliamı da var. İlk öldürülen iki öğretmen Sünni. Öğretmenlerin cenazesinde 6 örgüt var. Hepsi mahkeme kararıyla sabit. Öğretmenlerin cenazesinde üç kişi öldürüldü, onlar da Sünni. O cenazeleri almaya gelen halk da tarandı. Bu tarayanlar polis de olabilir Halkın Birliği de, Devrimci Savaş da... Burada da 28 Sünni öldürüldü. Ölen Sünniler var, 7 sünnetsiz ceset var. Bunlar kimdi. O yörede hiçbir vatandaş sünnetsiz olamaz. Bunlar Garbis’in takımı... Ben işte bunları tek tek anlatacağım”.
(soL-Haber Merkezi)