Wilson: İstihbaratta sorun yok

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ABD ile Türkiye arasında istihbarat paylaşımının devam ettiğini, bu konuda bir zafiyetin bulunmadığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Meksika'nın Ankara Büyükelçiliği'nin resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Wilson, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile görüşmesinin içeriğine dair bir soruyu yanıtlarken, bunun rutin bir görüşme olduğunu, detay veremeyeceğini söyledi. İstihbaratın zayıf olduğu üzerine gelen soruları da yanıtlayan Wilson Wilson, ''Türkiye ile istihbarat paylaşımımızın durduğu doğru değil, bu konuda bir zafiyet yok'' dedi.

''Sınırdan geçişin nasıl tespit edilemediği'' üzerine gelen sonu da yanıtlayan Wilson, konunun teknik detaylarına ilişkin yorum yapamayacağını, ancak Aktütün Karakolu'na yönelik saldırıdan çok üzüntü duyduklarını ifade etti.

ABD Büyükelçisi Türkiye ile yaklaşık 1 yıldır etkin bir işbirliği içinde olduklarını ve bunu daha da ileri götürmek için birlikte çalıştıklarını sözlerine ekledi.