Wilson: Dostluğumuzu bozamazlar

ABD Büyükelçisi Ross Wilson saldırıya dair açıklamasında "Türkiye ABD ilişkileri etkilenmeyecek" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) ABD Büyükelçisi Ross Wilson olayla ilgili açıklama yaparken, saldırganların kim olduğuna ilişkin spekülasyon yapmak istemediğini ifade etti. Wilson saldırının terör eylemi olduğu konusunda tereddütlerinin olmadığını ifade ederken, özellikle Adana, Ankara ve İstanbul'daki konsolosluklarına ek güvenlik talep ettiklerini söyledi.

Türkiye-ABD işbirliğinin her koşulda devam edeceğine işaret eden Wilson, saldırıda konsolosluğu koruyan güvenlik görevlilerine teşekkür etti.

Diğer yandan Wilson, saldırının Ergenekon operasyonu ile bağlantısının olup olmadığına dair sorulan soruya ise, iki olayı, aralarında bağlantılı olarak değerlendirmediklerini söyledi.

ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green ise ''Biz her zaman güvenliğimiz açısından önlemler alıyoruz. Bunu almaya da devam edeceğiz. Türk polisinden de büyük destek alıyoruz, ilişkilerimizden çok memnununuz. Herhangi bir alarm durumu söz konusu değil. Spekülasyon yaratmak istemem, hangi terör örgütü olduğunu bilmiyorum. Yetkililerin sorumluları bulmak için çalıştığına eminim, umarım çok kısa bir sürede bulunur.'' dedi.

Diğer yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, saldırının terör saldırısı olduğunu ifade ederken, Vali Güler saldırganlardan ikisinin Türk olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, Mit müsteşarı Emre Tamer ile görüştüğü kaydedilirken, İçişleri Bakanı Beşir Atalay İstanbul'a hareket etti.