Vecdi Gönül: Fevkalade üzüntü duyuyorum

Wikileaks'ın açıkladığı belgelere göre, Ahmet Davutoğlu hakkında ABD Büyükelçiliği'ne "olağanüstü tehlikeli" nitelemesini kullanarak bilgi verdiği iddia edilen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den açıklama geldi.

Wikileaks tarafından açıklanan 30 Aralık 2004 tarihli belgede, ABD Büyükelçiliği'ne o dönem Başbakan Erdoğan'ın dış politika danışmanı olan Ahmet Davutoğlu hakkında "olağanüstü tehlikeli" nitelemesini yaparak bilgi veren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül bir açıklama yayımladı:

"Wikileaks adlı sitede dönemin ABD Büyükelçisi’ne iç politika ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptığım iddia edilmektedir. Milli Savunma Bakanı olarak, büyükelçilerle görüşmemiz belli bir format dahilinde yapılır. Bütün bu görüşmeler kayda alınır, zabıt tutulur. Ayrıca bu görüşmelerde bakanlığımızın Genel Plan ve Prensipler Dairesi Başkanı amiral mutlaka bulunur. Ayrıca ziyaretin konusuyla ilgili kişiler de mutlaka bulundurulur. Bütün bu tedbirlere rağmen şahsıma izafe edilen gerçek dışı ifadelerden dolayı fevkalade üzüntü duyduğumu belirtir, durumu kamuoyuna saygı ile duyururum" dedi

(soL - Haber Merkezi)