Van Emniyeti yalan belge uydurmuş!

Van’da Deniz Baykal’a yapılan yumurtalı saldırıda İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemesi sonucunda polis ihmali saptandı. Van Emniyeti, önlemleri yeterli göstermek için yalan belge uydurmuş!

Van’da Deniz Baykal’ın otobüsüne yumurta ve taş atılan protestonun ardından CHP yönetimi hem saldırıya katılan AKP’lileri görüntülerle teşhir etmiş, hem de polislerin kasten yeterli güvenlik önlemi almadıklarını iddia etmişti.

İddiaları incelemek üzere Van'a giden iki İçişleri Müfettişi ön raporunu hazırladı. Milliyet gazetesinin haberine göre, müfettişler Van emniyetinin olayların ardından sahte görev listesi hazırladığını belirledi. Müfettişler, gezi öncesi 38 polisi görevlendiren Van Emniyet Müdürlüğü’nün saldırıdan üç gün sonra 160 kişilik ikinci bir liste hazırladığını ve buna ilk listenin hazırlandığı tarihi attığını saptadı.

Böylece Baykal’ın ziyareti sırasında görevli polis sayısı 38 değil, 160 olarak gösterildi. Söz konusu uydurma belgenin altında Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert'in imzasının bulunduğu kaydedildi.

CHP yöneticileri, Van polisinin yol dar olduğu ve giremeyeceği gerekçesiyle Baykal'ı parti otobüsünden indirerek salona kadar yürütmek istediğini de öne sürmüştü. Müfettişlerin CHP'nin bu iddiasını da doğrulayan sonuçlara ulaştıkları ve tutanak tuttukları ifade ediliyor.

(soL - Haber Merkezi)