Vali Güler “sabır ve fedakarlık” istedi

İstanbul Valisi Muammer Güler, yarın İstanbul’da gerçekleşecek 5 farklı miting nedeniyle "Yarın İstanbullular’dan biraz sabır, biraz fedakarlık bekliyorum” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Valisi Muammer Güler, yarın mitingler nedeniyle trafikte yaşanacak sıkıntılar nedeniyle İstanbullular'dan sabır ve fedakarlık istedi. Muammer Güler, yarın gerçekleşecek 5 mitingin yanı sıra Dünya Su Forumu'nun da devam ettiğini, bu yüzden çok yoğun ve hareketli bir trafik olacağını söyledi.

Güler, konuyla ilgili olarak "Biz sadece tahsis edilen meydanlarda güvenlik tedbiri almakla yetkiliyiz" dedi. Güler, İstanbullular'a seslenerek, "Yarın İstanbullulardan biraz sabır, biraz fedakarlık bekliyorum. Miting yapan siyasi partilerden de trafik kurallarına uymalarını, İstanbul'da günlük hayatı sıkıntıya sokabilecek herhangi bir eylemde bulunmamalarını bekliyorum" dedi.

CHP ile AKP'ye yarın için aynı meydanın verilmesi ufak bir kriz doğurmuş, CHP çözümü başka meydana gitmekte bulmuştu. Ancak bu defa da Çağlayan Meydanı'nda CHP, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi mitingleri aynı güne denk geldi. Yarın ayrıca AKP ve Demokrat Parti'nin de mitingleri var.