Uras, AKP'ye katılacağı iddialarını reddetti

Milletvekilliği süresince AKP politikalarına yakın çizgisiyle dikkat çeken BDP'li Ufuk Uras'ın Haziran seçimleri öncesi AKP'ye geçeceği iddia edildi. Uras iddiaları yalanladı.

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından, "AKP'ye geçeceği" yönünde iddiaları yalanladı.

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, bazı demokratik kitle örgütleri temsilcileriyle basın toplantısı düzenledi.

12 Eylül rejiminin tasfiyesi ve demokratikleşme konusunda somut adım atılmasını beklediklerini söyleyen Uras, Meclis'in sorumluluğuna işaret etti. Uras, "Meclis'in 12 Eylül mağduriyetleriyle ilgili somut adım atması pekala mümkün. Hukuku ortadan kaldıran darbecilere karşı hukuku uygulamak neden bu kadar zor, anlamak mümkün değil" ifadesini kullandı.

Uras, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından, "AKP geçeceği" yönünde iddiaların gündeme geldiğini belirtmesi üzerine, bunu yalanladı. Uras, Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, barışın temin edilmesi açısından somut adımlar atılması gerektiğine yönelik görüşlerini ifade ettiklerini aktardı.

Devrimci 78'liler Federasyonu Başkanı Nejat Kangal da referandum öncesi bir bir raflardan indirilen dosyaların, yeniden sessiz sedasız eski tozlu raflara konulduğunu söyledi. "Kenan Evren, Cemal Gürsel ve Cevdet Sunay'ın Cumhurbaşkanlığı unvanı geri alınmalıdır. Darbecilerin servetleri açıklanmalı, mal varlıklarına el konulmalı, emekli maaşları kesilmeli ve bu kalemler kurulacak fona aktarılmalıdır" diyen Kangal, yeni anayasa yapılması gerektiğini söyledi.

(soL-Haber Merkezi)