Uludere'de 35 can toprağa verildi

Savaş uçaklarının bombalarıyla hayatını kaybeden 35 canın cenazeleri toprağa verildi. Cenazede büyük acı ve öfke vardı.

Güncelleme: 15:57
Uludere katliamında hayatını kaybeden 35 köylünün cenazeleri iş makinalarıyla kazılan mezarlığa gözyaşları ve ağıtlar arasında defnedildi.


Güncelleme: 15:08
Cenaze töreninde konuşma yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu ülkeyi siz böldünüz. Bu ülke delinmiştir. Bugün bundan bir kez daha emin olduk. Medya kuruluşlarına talimatlar vererek, gerçeklerin yansıtılmasını engelleyenler, 50 bin defa bu toprakları bombalayanlar, 50 bin defa bu halkı katliamlardan geçirenler bilsinler ki bu toprakların adı Kürdistan'dır, bu halkın adı da Kürttür. Bu gerçeği hiç kimse hiçe sayamaz"


Güncelleme: 14:37
Radikal gazetesi muhabiri Serkan Ocak'ın geçtiği habere büyük bir dramı ortaya koyuyor: "Eşinin fotoğrafına sarılmiş agıt yakıyor.8 yıldır tedavi gorüyordu.2 ay önce hamile kaldi. İşsiz olan eşi ilk kez mazota gitti..."


"İşte benim oğlum bunun için öldürüldü"
ANF’nin haberine göre, Uludere’de katledilen 35 köylünün cenazeleri tabutlara konularak, çevre il ve ilçelerden gelen binlerce araçlık konvoyla defnedilmek üzere Güzelyazı Köyü'ne doğru yola çıkarıldı. Dün 8 Adli Tıp Uzmanı’nın katıldığı ve sabaha kadar süren otopsi işlemlerinin ardından cenazeler bugün toprağa veriliyor.

Habere göre, bombardımanda oğlunu yitiren bir anne, elindeki mazot bidonunu havaya kaldırarak, "İşte benim oğlum bunun için katledildi" dedi.

BDP’den yoğun katılım
BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, BDP'li vekiller Hasip Kaplan, Özdal Üçer, Ayla Akat Ata, BDP MYK üyesi Yıldız Aktaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP'li birçok il ve ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri de cenaze konvoyuna eşlik ediyor.

Mezarlık üstünde skorskiler
Dün katliamın ardından Şırnak’a giden gazeteci Serdar Akinan Twitter’dan şu bilgiyi geçti: “Mezar başında yüzlerce insan toplandı. Kadınlar ağıtlar yakıyor. Tepemizde skorskiler uçuyor...”

Serdar Akinan ayrıca, Uludere Katliamı'nda yaşamını yitirenler için toplu mezar kazıldığını belirtti.

Cenazeler Şırnak'lıların omuzlarında mezarlığa getirilirken, Serdar Akinan'ın geçtiği fotoğraf köydeki kitlenin arttığını gösteriyor.