Uludere Komisyonu Başkanı Şener: Önceki operasyonlar nasıl yapılmışsa şimdi de aynı usulle yapılmıştır

Uludere Alt Komisyonu Başkanı AKP’li Şener, ''Önceki operasyonlarda emri kim verdiyse, Uludere'de de o vermiştir. Bizim 'mehmet tetiği çekmiştir, hüseyin ateş etmiştir' gibi fantezi yapacak halimiz yok'' dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki alt komisyon, bu ayın 15'inde çalışmalarını tamamlayarak, raporunu üst komisyona sunacak. Yazımı devam eden raporla ilgili soruları yanıtlayan Uludere Alt Komisyonu Başkanı AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener, raporun 60 ile 80 sayfa arasında olacağını söyledi.

Şener, ''Muhalefet operasyon emrini kimin verdiğinin raporda yer almasını istiyor'' sözleri üzerine, sınırlar içinde ve dışındaki operasyonların görevlendirme ve yetkilendirme süreçlerinin belli olduğunu söyledi.

''Bunlar yeniden icat edilmiş bir şey değil'' diyen Şener, ''Önceki operasyonlar nasıl yapılmışsa şimdi de aynı usulle yapılmıştır, o zaman emri kim verdiyse, şimdi de o vermiştir. Bu bilinmez bir şey değildir. Biz 'ali verdi, hüseyin verdi, ahmet verdi' diyecek noktada değiliz. Ama askeri uygulamalar, emirler bellidir. Bu savcı için de çok zor olacak bir şey değildir. Biz komisyon olarak sadece fotoğraf çekeceğiz. Bizim 'ahmet suçludur, mehmet tetiği çekmiştir, hüseyin ateş etmiştir, ali yanlış yorumlamıştır' gibi fantezi yapacak halimiz yok'' sözlerini sarfetti.

Şener, ''Burada sorumluluk kimdeyse bunu ortaya çıkaracak olan savcılık mıdır '' sorusuna, ''Tabii ki, bu doğal olandır. Komisyonun görev ve yetki alanı bellidir, bunların yeniden icat edilmesi gerekmiyor'' yanıtını verdi.