Ülkücüler Ahmet Türk'ü ziyaret etti

Papa suikastının sanığı olarak İtalya'da da yargılanan ve 1980 öncesinin ülkücü liderlerinden olan Musa Serdar Çelebi, Samsun'da uğradığı yumruklu saldırıya uğrayan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti. Ziyaret sonrası yaptıkları açıklamalarda Türk ve Çelebi, "barış ve birlik" mesajları verdiler.

Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Derneği (Ekopolitik) çatısı altında bir grup kurarak, farklı kesimlerle diyalog toplantıları düzenleyen eski ülkücü liderlerden Musa Serdar Çelebi, Samsun'da yumruklu saldırıya uğrayan Ahmet Türk'ü Ankara Çukurambar'daki evinde ziyaret etti. Çelebi ziyaretinde, "1980 öncesi acı tecrübeler yaşadık. Ön yargıları kırmak lazım. O kutuplaşma bugün de yaratılmak isteniliyor" dedi.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Çelebi ve Türk basına çeşitli açıklamalarda bulundular. Çelebi, Türk'e 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunduklarını belirtirken 'birlik ve barış' mesajı verdi.

Eski ülkücü liderlerden Çelebi, "Türkiye 80 öncesinde çok acı tecrübeler yaşadı. Yaşanan Türkiye'ye büyük zarar verdi. Yumrukla bir şeyin halledilemeyeceğini olayların konuşarak çözüme kavuşturulacağını düşünüyoruz. Kürtler ve Türkmenlerin bin yıllık kardeşliği var. Kürt kardeşlerimizin hiçbirinin bölünmeden yana olmadığını görüyoruz. Bizde eşit bir ülkede kardeşlerimizle kıyamete kadar yaşamak istiyoruz. 80 öncesi yapılanların kanıtları bugün ortaya çıkıyor. O kutuplaşma bugün de yaratılmak isteniyor" şeklinde konuştu.

Çelebi ayrıca, "Türkiye, sağ-sol diye kamplara bölünmüştü. Aynı merkezden insanlar devreye girdiler ve ülkeyi ihtilal ortama soktular. Bu ispatlanmış hale geldi araştırmalarla. Türkiye bugün aynı senaryolarla karşı karşıya" dedi.

Ahmet Türk ise kendisine yapılan bu ziyareti son derece anlamlı bulduğunu söylerken, "Halkları karşı karşıya getirmek isteyenler var. Bir Kürt'ün hak ve özgürlüklere kavuşması Türk'ün hak ve özgürlüklerini kısıtlamaz. Demokratik bir ülkede diyalogla barış içinde yaşanmalı. Seçimde fazla oy almak için değil vicdanla hareket edilmeli. Siyasetçiler seçimlerde 5 puan daha fazla oy alacağız diye hareket etmemeli. Bu açıdan bu ziyareti çok anlamlı buluyorum" dedi.

(soL-Haber Merkezi)