Tutuklulardan Sedat Selim Ay hakkında suç duyurusu

Atılım gazetesi çalışanlarının da bulunduğu sosyalistlerin yargılandığı davada sanıklar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne terörle mücadeleden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak atanan Sedat Selim Ay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Altı yıldır tutuklu yargılanan aralarında Atılım gazetesi çalışanlarının da bulunduğu sosyalistlerin yargılandığı davanın dün görülen duruşmasında sanıklar, savunmalarında İstanbul Emniyeti Müdür Yardımcısı Sedat Selim Ay’ın kendilerine işkence yaptığını belirtti.

İşkenceci Sedat Selim Ay'a suç duyurusu
DHA'nın haberine göre, davanın tutuksuz sanığı Hatice Bolat, gözaltına alındığı zaman terör şubesinde Sedat Selim Ay’ın kendisine işkence yaptığını belirtti. İşkence nedeniyle birçok sağlık sorunu yaşadığını ifade eden Bolat, "Benim gibi yüzlerce kişi benzer işkenceler sonucu sağlık sorunları yaşamaktadır. Bazıları da işkence sonucu ölmüştür. Selim Ay hakkında bana işkence yapması nedeniyle yasal işlem yapılmasını talep ediyorum" dedi. Sedat Selim Ay hakkında suç duyurusunda bulunan Bolat, işkence gördüğüne dair raporu da mahkeme heyetine sundu.

“İfademi işkence altında aldılar"
Diğer bir sanık Sultan Ulusoy da, ifadelerin işkence altında alındığını belirterek, "İfadelerim işkence altında alınmıştır. Atılım gazetesi çalışanı Asiye Güzel Zeybek işkence tecavüzüne maruz kalmıştır. 'Sedat Selim Ay'ı mesleki kritere göre tayin ettik' denildi. Nedir bu mesleki kriterler? İşkence, tecavüz , tehdit..." diye konuştu.

"Siz bizi düşman olarak mı görüyorsunuz?"
Dava sonunda dün tahliye edilen Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu da mahkemede söz aldı. Şenoğlu, Mahkeme Başkanı İbrahim Balık'a, "Siz bizi suçlu olarak mı, yoksa düşman olarak mı görüyorsunuz?" diye sordu. Bu soruya mahkeme başkanının cevabı ilginç oldu. Başkan Balık, "Bana aynı gün içinde sol örgütler faşist dedi, Hizbullahçılar kafir dedi, KCK'lılar Başbakanın tetikçisi dedi. Ülkücüler de olsaydı tam olurdu, komünist derlerdi. Hakimler kimseyi düşman görmez" diye yanıtladı.

Duruşma sonunda tutuklu sanık Sedat Şenoğlu’nun tahliyesine karar veren mahkeme, emniyet görevlisi Sedat Selim Ay hakkındaki suç duyurusuna ilişkin ise bir hüküm vermedi.