Türkiye yoğun kar yağışına teslim oldu!

Kar yağışları nedeniyle çok sayıda ilde okullar tatil edilirken Meteoroloji yaptığı açıklamada yağışlar nedeniyle vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

Türkiye’nin pek çok yerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde okullar tatil edildi. Meteoroloji yaptığı uyarıda vatandaşları yoğun kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları yönünde uyardı.

İstanbul
İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklamada etkili kar yağışının halen kesintilerle birlikte devam ettiğini belirterek etkili don ve buzlanma sebebiyle eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

İstanbul’da kar yağışı nedeniyle eğitime Marmara Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi'nde 2 gün, Galatasaray Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sebahattin Zaim Üniversitesi ve Fatih Üniversitesi'nde ise 1 gün ara verildi.

İDO seferleri iptal
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ yoğun kar yağışı nedeniyle açıklama yaparak, saat 07.00'deki Yenikapı - Bandırma hızlı feribot, saat 07.30'daki Bandırma - Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü, saat 07.30'daki Bursa - Yenikapı hızlı feribot, saat 07.30'daki Yenikapı - Bursa hızlı feribot, saat 08.00'deki Armutlu - Armutlu Tatil Köyü - Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü ile saat 18.30'deki Bandırma - Yenikapı hızlı feribot seferlerinin iptal edildiği duyurdu.

Bazı uçak seferleri iptal edildi
Kar yağışı, hava ulaşımını da aksattı. Atatürk Havalimanı’na inemeyen bazı uçaklar, başka illere yönlendirildi. Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün yapılması planlanan yurt içi ve yurt dışı 49 seferini iptal etti.

İstanbul dışında da yağışlar nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildi.

Bursa
Bursa'da Büyükorhan ve Orhaneli ilçelerinin, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Valilik'ten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ve hamileler de izinli sayılacak.

Sivas
Sivas'ta kar yağışının etkisinin sürmesi nedeniyle kent merkezi ile Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş ve Zara ilçelerinde okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Koyulhisar İlçesi'nde ise sadece taşımalı eğitime ara verildi.

Bayburt
Kar yağışının devam ettiği Bayburt'ta eğitime bir gün ara verildi.

Gümüşhane
Gümüşhane il merkezi ile Torul, Kelkit, Kürtün ve Köse ilçelerindeki kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Şiran ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılmayacak.

Malatya

Malatya’da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Darende, Pütürge, Doğanyol ilçelerinde okulların tamamı Arapgir, Yeşilyurt ve Akçadağ'da ise köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.

Samsun
Samsun'un Salıpazarı İlçesi'nde bütün okulların, Canik İlçesi'nde ise 25 köy okulu iki gün süreyle tatil edildi.

Ordu
Ordu'nun Çaybaşı, Çatalpınar, Çamaş, Gölköy, Korgan, Kabadüz, Kabataş ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle Akkuş, Mesudiye, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde ise 2 gün süreyle tatil.

Bingöl
Yoğun kar yağışının sürdüğü Bingöl’de merkez ve Karlıova ilçelerinde okullardaki tatil uzatıldı.

Dersim
Dersim’de yoğun kar yağışı nedeniyle, Mazgirt İlçesi ve bağlı köylerinde 3 gün, Pülümür İlçesi ve bağlı köylerinde 1 gün, Dersim merkez ve diğer ilçeler ile bağlı köylerde 2 gün okulların tatil edildi.

Kars
Kars’taki tüm ilçelerde okullar iki gün süreyle tatil oldu.

Muş
Muş’un Varto ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar iki gün tatil edildi.

Erzincan
Erzincan Üniversitesi iki gün süreyle tatil edildi.

Ağrı
Ağrı kent merkezi Tutak ve Hamur ilçe merkezleri hariç köylerdeki Yatılı İlköğretim Bölge İlköğretim Okullarında 2 gün, Eleşkirt ilçe merkezi ile tüm köy okullarında ise bir gün süre ile eğitime ara verildi.

Hakkari
Önceki gün başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ettiği Hakkari’de, ilk ve orta dereceli okulların tatil süresi bir gün daha uzatıldı.

Kocaeli
Kocaeli Valiliği, il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiğini bildirdi.

Zonguldak
Zonguldak'ta eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Erzurum
Erzurum'da yoğun kar yağış nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullar ile Atatürk Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi.

Meteoroloji’den açıklama
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir açıklama yaparak, vatandaşlardan ülke genelindeki yağışlar nedeniyle dikkat olmalarını istedi. Yapılan açıklama şu şekilde:

“Bugün (08.01.2013 Salı) Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, İnebolu), Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Konya, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara'nın güney ve doğu kesimleri), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Elazığ, Muş, Bingöl, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak), Bolu, Karabük, Düzce ve Siirt çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin)kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çığ, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.”

(soL - Haber Merkezi)