Türkiye ve Almanya'dan farklı konsolos açıklamaları

Almanya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri konsolos Kıvanç'ın ırkçı ifadeleri nedeniyle görevden alındığını söylüor, Türkiye ise iddiaları yalanlıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda görevli Devlet Bakanı Gernort Erler, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Almanya ve Almanlara hakaret ettiği öne sürülen Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Hakan Kıvanç'ın görevden uzaklaştırıldığını açıkladı, ardından Dışişleri'nin yalanlaması geldi.

Hristiyan Demokratların soru önergesini yanıtlayan Erler, 11 Mayıs itibarı ile Kıvanç'ın görevden uzaklaştırıldığını, üst düzey görüşmeler neticesinde hızlı sonuç alındığını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Kıvanç'a yönelik iddialar üzerine Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinden konuya açıklık getirmesini istediği ifade edilen açıklamada, Bakanlığın Kıvanç'ın konuya açıklık getirmek üzere 28 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamayı ve kendisine karşı 22 Şubat'ta yeminli ifade veren 2 kişinin yaptığı açıklamaları da dikkate aldığı kaydedildi. Köhler, "Federal hükümet, Almanlara yönelik ırkçı söylemlerde bulunduğu iddia edilen Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Hakan Kıvanç'ın olayıyla ilgili olarak şu ana kadar ne yaptı ve ne yapmayı düşünüyor" sorusunu yöneltmişti.