Türkiye sokaklara akınca, Bülent Arınç hükümeti savunamadı

Taksim’de yaşanan olaylar sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, “Dünkü görüntüler fevkalade zor görüntülerdir, kötü görüntülerdir, yanlış görüntülerdir” şeklinde konuşarak uyguladıkları polis şiddetinin arkasında duramadı.

Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan saldırılar sonrası tüm Türkiye’de AKP iktidarına karşı başlayan eylemler sonucu AKP’den geri adım sinyalleri geldi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşlara uygulanan polis saldırılarını savunamadı.

“'Burada AVM istemiyoruz' diyenlere biber gazı sıkmak yerine ikna edici çalışmalar yapılmasını faydalı görüyorum" sözleriyle uyguladıkları polis şiddetinin arkasında duramadığı görülen Arınç şöyle konuştu:

"Dünkü görüntüler fevkalade zor görüntülerdir, kötü görüntülerdir, yanlış görüntülerdir. Bu gösteriler sırasında zarar gören çevreye duyarlı insanlarımız vardır. Onlar adına çok üzüldüğümü ve onlara 'geçmiş olsun' dileklerimi ifade etmek istiyorum. Maalesef aralarına katılan birtakım provokatörlerin meseleyi farklı bir boyuta çekmek istemeleriyle istenmeyen görüntüler meydana gelmiştir.”

Arınç, oğlunun Taksim'de yapılmak istenen AVM'ye ortak olacağı iddialarını ise şu ifadelerle yalanladı:

"Güya oraya yapılacak AVM'de benim oğlumun da ortaklık payı varmış da biz o yüzden tepki gösteriyormuşuz. Bundan daha büyük bir iftira, bundan daha büyük bir ahlaksızlık düşünemiyorum. Cevabını verdik ama internet dünyasındaki bu tür yalan ve iftiralarla insanların samimi duygularını tahrik etmeye çalışanları kınıyorum ve lanetliyorum. Benim bir tane oğlum var, o da bir firmada ücretli olarak çalışıyor. Babası olarak benim, evladım olarak da onun maaşından başka bir geliri yok. Çok şükür bu bizim iftiharımızdır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı İbrahim Kalın ise bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Taksim Gezi Parkı Platformu ve Mimarlar Odası temsilcilerinin bir araya gelerek konuyla ilgili çözüm arayacağını duyurdu.

(soL - Haber Merkezi)