Türkiye İsrail baskınını soruşturmaya hazırlanıyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in başkanlığında İsrail’in yardım gemilerine düzenlediği saldırının ulusal ve uluslararası hukuk boyutunun değerlendirilmesi ve uluslararası soruşturmaya hazırlık yapılması için bir araştırma komitesi kuruldu.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda Gazze’ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısının Bakanlar Kurulu’nun son toplantısında ayrıntılı bir şekilde görüşüldüğü belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada kurulan komiteye ilişkin şöyle denildi:

"Anılan toplantıda alınan karar uyarınca, söz konusu saldırının ulusal ve uluslararası hukuk boyutunun değerlendirilmesi ve uluslararası soruşturmaya hazırlık yapılması amacıyla Dışişleri Bakanımızın ve Sayın Adalet Bakanımızın başkanlık ettikleri ve Denizcilik Müsteşarlığımız tarafından katılım sağlanan bir komite oluşturulmuştur. Bu komite ilk toplantısını 14 Haziran 2010 tarihinde, ikinci toplantısını ise bugün gerçekleştirmiştir. Söz konusu komitenin toplantıları devam edecektir."

(soL-Haber Merkezi)