Türkiye insanının yoksullaştığının en korkunç göstergesi!

"Kişi başına düşen milli gelirin 19 bin dolara dayandığı, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alan ve IMF’ye borç almak bir yana artık borç verir duruma gelen" ülkedeki korkunç gerçek: Böbreğini satmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor

Hükümet istatistikî verileri manipüle etmenin yanı sıra söylem düzeyinde de yaptığı “Güçlü ekonomi, güçlü Türkiye” propagandasında ısrar etse de her geçen gün bir yenisi açıklanan veriler gerçekleri gün yüzüne çıkarıyor. Son olarak böbreğini satmak isteyenlerin sayısının arttığı yönündeki korkutucu gerçek ortaya çıktı.

AKP’li yıllarda yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayanların sayısının artmasına, 9 milyondan fazla kişinin muhtaç statüsünde yer almasına, emekçilerin alım gücünün her geçen gün düşmesine paralel olarak son yıllarda böbreğini satmak isteyenlerin sayısının da arttığı öğrenildi.

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, böbreğini satmak isteyenlerin sayısının, organ bağışçılarınınkini geçtiğini ifade etti. Erk, "Organ bağışı konusunda son derece sistemli çalışmalar yürüterek bir bilinç yaratmayı hedeflesek de, organlarını satmak için başvuranların sayısını düşüremiyoruz” dedi.

"'Böbreklerimi satmak istiyorum' başvurularını azaltamıyoruz"
Bilinçli bağış için çalışmalar yürüttüklerini belirten Erk, ancak organlarını satmak için başvuranların sayısının organ bağışlamak isteyenleri geçtiğini ifade etti. Erk, “Son günlerde TV kanallarında yayınlamaya başlayan ve organ bağışına dikkat çeken 'Beni Bağışlayın' adlı kamu spotu, organ bağışı konusunda başvuruları arttırdı. Ancak yine de neredeyse her gün gelen 'Böbreklerimi satmak istiyorum' başvurularını azaltmadı" dedi.

Böbreğini satmak isteyen kimselerin ulaştıkları ilk noktanın Türk Böbrek Vakfı olduğunu ifade eden Erk, şunları ifade etti:

"Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında, sadece Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan organ nakil merkezlerinde, belirli yasal ve tıbbi şartların sağlanması halinde organ nakli yapılabilir. Yapılan organ nakillerine ilişkin her türlü veri düzenli olarak Sağlık Bakanlığı'na bildirilmek zorundadır ve tüm işlemler bakanlık tarafından denetlenmektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlanmamış yerlerde yapılan her türlü tıbbi müdahaleler, suç ve insan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturur. Size yasadışı yolları önererek sahte vaatler sunan kişiler dolandırıcıdır. Siz, bir böbreğinizi verip karşılığında para kazanıp borçlarınızı kapatma ve ailenize destek olma hayali kurarken, hayatınızı riske atmış ve suç işlemiş oluyorsunuz."

(soL- Haber Merkezi)