“Türkiye füze sistemini reddetmedi”

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, “Ne Türkiye ne de bir başka ülke, ABD'nin NATO bünyesinde Avrupa'ya kurmak istediği füze savunma sistemine katılmayı ya da desteklemeyi reddetti” dedi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Rusya’ya yaptığı ziyaret sırasında bir gazetenin sorularını yanıtlarken, ABD’nin kurmak istediği füze kalkanı projesine dair soruları da yanıtladı.

Gordon, "Türkiye'nin füze savunma sistemi projesine katılmayı reddetmesini yorumlar mısınız?" sorusu üzerine, "Türkiye'nin (bu projeye) katılmayı reddettiğini söylemek doğru değil" dedi.

“Ne Türkiye, ne de bir başka ülke buna katılmayı ya da destek vermeyi reddetti” diyen Gordon, tüm NATO müttefiklerinin, balistik füzelerden kaynaklanan potansiyel tehdidi ve füze savunma sistemlerinin Avrupa'daki NATO güçlerinin korunmasına katkı sağlayabileceğini kabul ettiğini söyledi.

Gordon, "Tüm müttefiklerin böyle bir misyon üzerinde anlaşma sağlayacaklarından umutluyuz, çünkü bunun önemli bir konu olduğunu ve füze savunmasının, güvenliğimize katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

(soL - Haber Merkezi)