Türkiye de savaş gemisi gönderiyor

Libya'da çıkan isyanın çatışmaya dönüşmesi üzerine bu ülkede kalan 30 bin Türkiye vatandaşının tahliyesi için donanma devreye sokuldu. Ancak bazı NATO ülkelerinin de Akdeniz'e savaş gemisi göndereceklerinin bildirilmesi, endişeleri artırdı.

Hem Libya olayları, hem İran’ın Suriye’ye gitmesi için iki savaş gemisini Süveyş Kanalı’na yönlendirmesini bahane eden, bazı NATO ülkelerinin de bölgeye savaş gemisi göndermekte olduğu öğrenildi.

Türkiye vatandaşlarının tahliyesi için İstanbul Deniz Otobüsleri’ne (İDO)’ya ait ’Osman Gazi ve ’Orhan Gazi feribotlarından sonra, "Gelibolu” Fırkateyni’nin refakatinde yola çıkarılan Donanma Komutanlığı’nın "İskenderun" adlı lojistik gemisi yola çıkarıldı.

Libya’nın limanlarını da kapattığını açıklamasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca, bölgeye 3 fırkateyn daha gönderilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi. Donanma Komutanlığı’nın Gölcük Deniz Üssü’nde bulunan "Oruç Reis" Fırkateyni’nin yanı sıra Aksaz’dan da ayrıca iki fırkateynin de hazırlıkların tamamlandığı ve bu gece yarısı yola çıkacakları belirtiliyor.

Fırkateynlerin helikopter, SAT ve SAT timleri ile ”Savaş yükü” olarak adlandırılan cephane dahil tam ikmal yaparak yola çıkacakları, Akdeniz’de sürekli koruma ve kollama görevi yapacakları öğrenildi.

Türkiye'nin savaş gemilerinin yanı sıra bazı NATO ülkelerinin Libya'daki olayları fırsat bilerek ve İran'ın iki savaş gemisini Suriye'ye gitmek üzere Süveyş kanalına yönlendirmesini bahane ederek Akdeniz'e savaş gemisi göndermekte oldukları belirtiliyor.

(soL-Haber Merkezi)