“Türkiye darbeye şerbetli, ama belgeye…”

CHP lideri Deniz Baykal, “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesi hakkında soruları yanıtlayarak, belgenin darbeden daha tehlikeli olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Taraf gazetesinde yayınlanan belgeyle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, belgenin darbeden daha tehlikeli olduğunu söyledi.

CHP lideri, "Bence ilk aydınlığa kavuşturulması gereken konu, bu belgenin geçerli, itibar edilebilir bir belge olup olmadığıdır" dedi. Poliste belgenin orijinalinin olduğunun söylendiğini, bunun derhal savcılığa verilmesi gerektiğini belirten Baykal, "Yarın bu belge sahte çıkarsa, bu açılan dava ne olacak? Kime şikayet edeceğimizi bilmemiz lazım" diye konuştu.

Türkiye'de tüm kesimlerin sorunların darbeyle çözülemeyeceğini artık gördüğünü belirten Baykal, ''Türkiye darbeye karşı şerbetlendi. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki darbe sorunlara çözüm değildir. Türkiye darbeye karşı şerbetlendi de belgeye karşı şerbetlenmedi. Bir belge ile darbeyle elde edilebileceklerden çok daha ileri sonuçlar elde ediliyor. Bir belge koyuyorsunuz ortaya 70 milyon yönlendiriliyor. Belge doğru mu, değil mi? Bunlar kaybolup gidiyor. Bir belge, aklı, vicdanı, sağduyuyu yönlendiriyor. Türkiye buna şerbetli değil. Herkes belgenin etkisi altına sokuluyor. Türkiye'de buna karşı bir duyarlılık geliştirme ihtiyacı vardır'' dedi.