Türkiye bunu hep yapıyor!

Bin Ladin, 1996 yılında yayınlanan bir röportajında, Afganistan'a gidebilmek için Türkiye'de CIA destekli bir "transit kamp" bulunduğunu açıklamış.

soL (HABER MERKEZİ) İnternette bulunan bir FBI raporunda yazıldığına göre, El Kaide lideri Usame Bin Ladin, 1996'da yayınlanan bir röportajda, Sovyet orduları Kabil'deyken, kendisinin İstanbul'da olduğunu söylüyor ve Türkiye'deki CIA destekli "transit kamp"ı anlatıyor.

Usame Bin Ladin'in 1994 ile 2004 yılları arasında verdiği tüm röportajları ve yaptığı tüm açıklamaları derleyen Ocak 2004 tarihli bir FBI raporu, Amerikan Bilim Adamları Federasyonu (FAS) tarafından yayınlandı. FBI'a bağlı olarak dünyada "açık istihbarat" toplayan ABD Dış Yayınlar Bilgi Servisi (FBIS) tarafından hazırlanan 277 sayfalık raporda, Arap gazetelerinin Bin Ladin ile yaptığı, "dünya basınının gözünden daha önce kaçan" birçok röportaj ve açıklama yer alıyor.

"İstanbul'da ticaretle uğraşıyordum"
"Sadece resmi kullanım için" uyarısı taşıyan ve "ABD hükümeti ile müşterilerine yönelik olduğu" belirtilen raporda yer alan "gündeme gelmeyen röportajlar"dan Türkiye'yi ilgilendireni, Londra'da Arapça yayınlanan Kahire gazetesinde çıkmış. Feyize Saad'ın Usame bin Ladin ile belirtilmeyen bir tarihte yaptığı röportajı, muhabir Roz el Yusuf, 17 Haziran 1996'da gazete sütunlarına taşımış.

Bin Ladin, röportajda, Sovyet ordusu Kabil'deyken kendisinin İstanbul'da bulunduğunu, ticaretle uğraştığını söylüyor. Burada Irak-İran savaşından kaçan İranlı mücahitlerle tanıştığını anlatan Bin Ladin, "Arap mücahitlerin Afganistan'a gidebilmesi için İstanbul'da CIA yardımıyla kurulan transit bir kamp bulunduğunu ve kamptaki gönüllülerin daha sonra Afganistan'a gönderildiğini" ileri sürüyor.